Ali Facebook profitira od nezakonitega pretakanja?

facebook iptv piratstvo


Ko gibanje "rezanja kablov" raste, da bi zadostilo naraščajočim potrebam potrošnikov po nizkocenovni digitalni televiziji, se zdi, da zaščita odgovornosti v skladu z Zakonom o komunikaciji prijaznosti (CDA) in DMCA ter potencialno ohlapnimi standardi na Facebooku omogočata nezakonite storitve pretoka TV, znane kot "piratska IPTV", se razmahnejo na platformi družbenih medijev. Morda je še bolj zaskrbljujoče, kot kaže, Facebookovi previdi so podjetju omogočili, da ustvari prihodke od oglasov iz te oblike piratstva.

Desetine ilegalnih IPTV storitev je trenutno dejavnih na Facebooku prek nepreverjenih strani izdelkov in podjetij. Nekateri celo kupujejo Facebook oglase, kar jim omogoča, da dosežejo večje število potencialnih strank. Vendar pa se s tem, ko nasprotuje Facebookovi politiki odobritve oglasov, ki izrecno zastopa proti nezakonitim izdelkom in storitvam, nadaljnji obstoj in drznost piratskih ponudnikov IPTV na Facebooku sproža legitimna vprašanja o tem, kako daleč naj bi se zaščita platforme "varnega pristana" razširila.

Poleg tega Facebook neuspeh pri uveljavljanju navedenih pravil o pregledu oglasov proti nezakonitim izdelkom in storitvam lahko povzroči finančna tveganja in zasebnostna tveganja za njegove uporabnike. Piratni ponudniki IPTV redko ponujajo vračilo, tudi ko so prisiljeni prenehati s poslovanjem. Nekateri naročniki so tudi prisiljeni plačevati velike zakonite poravnave za uporabo nezakonitih storitev pretakanja TV-storitev.

Smo ugotovili:

 • Desetine ilegalnih IPTV storitev odkrito uporabljajo Facebook za prijavo novih strank in sodelovanje z uporabniki
 • Nekatere nezakonite storitve IPTV uporabljajo plačljive oglase na Facebooku, ki postavljajo pod vprašaj Facebookov postopek pregleda in odobritve oglasov ter kako naj se zaščita odgovornosti v okviru CDA in „varnega pristana“ prek DMCA razširi.
 • Nezakonite storitve IPTV se pogosto drastično razlikujejo po stroških, funkciji in številu oglaševanih kanalov v primerjavi z zakonitimi storitvami za pretakanje televizijskih programov.
 • Mnoge nezakonite storitve IPTV namerno zavajajo potencialne in sedanje naročnike glede legitimnosti storitve in njene zaščite zasebnosti
 • Nekateri uporabniki so izgubili denar za te storitve, da bi vključili pravne poravnave za uporabo in izgubili naročnino

Nezakonite IPTV storitve, ki se širijo na Facebooku

To storite:

 • Odprite svoj Facebook račun (razen če niste del Gen Z in ste že odstranili Facebook)
 • Pojdite na iskalno vrstico
 • Vnesite "IPTV"
 • Preklopite rezultate iskanja na Pstarosti

Zdaj boste videli dolg, na videz neskončen seznam Facebook strani z izrazom "IPTV", od katerih jih je več sto. Nekateri v opisu oglašujejo svoje izdelke ("na tisoče TV kanalov!"), Čeprav mnogi v opisih ponujajo jezikovno odločitev, dokler (in včasih tudi po tem, ko) odprete njihove strani.

facebook iptvVir: Facebook

Zdaj kliknite polje za "Preverjeno". Ta nemogoče dolg seznam se takoj spusti na samo tri storitve, od katerih niti ena ne uporablja izraza "IPTV".

facebook iptvVir: Facebook

To izpostavlja močno vprašanje piratstva, ki trenutno obstaja na Facebooku. Platforma družbenih medijev je napolnjena s nepreverjenimi "IPTV" storitvami (ni bilo mogoče najti nobenih, ki so bile preverjene), ki imajo eno skupno: Ponavljajo piratske oddaje s satelitsko televizijo potrošnikom, mnogi od njih ne zavedajo storitev, ki jih naročajo. da se ukvarjajo s kršitvijo avtorskih pravic.

Kaj je gusarski IPTV?

Nezakonite ali "gusarske" internetne protokolarne televizije (IPTV) ponujajo televizijo v živo preko interneta, vendar ne plačujejo prevoznih stroškov za ponovno oddajo. Te storitve pogosto delujejo s krajo oddaj satelitske televizije. Nato uporabljajo tehnologijo za pretakanje kanalov prek internetne povezave in prodajo teh oddaj potrošnikom, ki so pripravljeni plačati sorazmerno nizke naročnine..

Facebook iptv TBC TVVir: Facebook

In stroški so resnično sorazmerno nizki. Povprečni mesečni račun za kabelske televizije v ZDA je v letu 2018 znašal 107 ameriških dolarjev. Medtem pa vse večja knjižnica zakonitih možnosti "rezanja kablov" prek storitev pretočnega pretoka (OTT) ponuja cene med 15 USD na mesec (AT&T WatchTV) do 50 dolarjev na mesec (DirecTV Now) za uvodne pakete za pretakanje TV. Med tradicionalnimi kabelskimi televizijami in storitvami OTT pa je običajno število kanalov na desetine in redko več kot 100.

Poleg tega pravne storitve OTT, ki ponujajo 100+ kanalov, običajno to storijo za ceno, ki se približa tradicionalni kabelski televiziji ali ponujajo predvsem manj zaželena omrežja za povečanje števila kanalov.

Zato so piratske IPTV storitve postale tako privlačne za potrošnike. Tudi z nižjimi stroški vstopa, ki jih ponujajo zakonite storitve OTT v primerjavi s tradicionalno kabelsko televizijo, številne potrošnike očitno privlači najboljša možna ponudba za TV.

Najboljše ponudbe nenehno ponujajo gusarske IPTV storitve, ki lahko stanejo manj kot 20 dolarjev na mesec (in na čas le 5 dolarjev na mesec), medtem ko še vedno ponujajo na stotine ali celo tisoče kanalov, brezplačen dostop Pay-Per-View, premium film omrežja, kot so HBO, in video na zahtevo.

Vprašanja se vrtijo glede odgovornosti Facebooka

Malo je vprašanj, da piratske storitve IPTV s preprodajo programov satelitske televizije kršijo ameriške in druge mednarodne zakone o avtorskih pravicah. Več sodnih primerov v zadnjih letih je dokazalo, da takšne storitve niso samo nezakonite, ampak tudi prinašajo velik dobiček v postopku.

Lani je SET TV, eden največjih nezakonitih ponudnikov IPTV v tistem času, izgubil tožbo, ki jo je proti njej vložila družba DISH Network in njen partner NagraStar. Sodnik je naročil SET TV, naj plača DISH-u nad 90 milijonov ameriških dolarjev povračila piratstva. Nagrada odraža plačilo v višini 500 USD za vsakega od 180 398 aktivnih uporabnikov SET TV. In maja letos je sodnik naročil prodajalcu A-Box TV za prodajalca SET TV, naj v isti pritožbi plača dva milijona dolarjev vračila piratstva..

Tako kot SET TV in številni prodajalci (vključno z A-Box TV) so bili aktivni na Facebooku. Pirate IPTV storitve pogosto privabljajo stranke na svoje storitve na Facebooku s pomočjo strani in objav, ki oglašujejo ne le storitev na splošno, temveč tudi večje športne dogodke, ki so sicer na voljo samo prek Pay-Per-View. Takšni dogodki se redno prenašajo s pomočjo piratskih IPTV storitev brez dodatnih stroškov, kar je velik žreb za športne navijače, ki se želijo izogniti visokim stroškom PPV.

facebook iptvVir: Facebook

Obstaja veliko vprašanje, ali naj bi Facebook imel kakršno koli pravno odgovornost za dovoljenje nezakonitih operacij IPTV za prodajo in oglaševanje na svoji platformi. Zahvaljujoč zaščiti DMCA "varnega pristana" je Facebook zaščiten pred odgovornostjo za avtorske pravice, če v razumnem roku odstrani kršitve gradiva iz svoje storitve. Toda gusarske IPTV storitve redko, če sploh, objavijo vsebino, zaščiteno z avtorskimi pravicami, kar pomeni, da Facebook nima nobene pravne spodbude za odstranjevanje njihovih strani.

Poleg tega lahko v skladu z oddelkom 230 Zakona o komunikacijski odpornosti platforma družbenih medijev naredi nekaj prostora za preprečevanje odgovornosti za uporabo svoje platforme s strani piratskih ponudnikov IPTV.

V ustreznem besedilu oddelka 230 je navedeno,

"Noben ponudnik ali uporabnik interaktivne računalniške storitve se ne sme obravnavati kot izdajatelj ali govornik kakršnih koli informacij, ki jih posreduje drug ponudnik informacijske vsebine."

Če dobesedno gledano to pomeni, da Facebook ni odgovoren za objavljanje piratskih ponudnikov IPTV približno njihove storitve, in sicer večina piranskih operacij IPTV uporablja platformo družbenih medijev. Zato so dovoljeni obstoji pomembnih forumov digitalnega piratstva na Redditu, kot je / r / Piratstvo. Dokler ne objavljajo vsebine, ki krši pravice, in objavljajo samo objave o piratstvu kot konceptu, platforme družbenih medijev ne nosijo nobene odgovornosti za vsebino.. 

Na primer nobena piratska IPTV operacija, ki želi preživeti, ne bo objavljala primerov vsebine, zaščitene z avtorskimi pravicami, ki jo ponujajo njihove storitve. Večina ponavadi ponuja povezave do njihovih spletnih strani, do katerih se lahko prijavijo vsi, ali naroči naročnikom, naj jim sporočijo neposredno na Facebooku za več informacij.

Kljub temu CDA 230 ni vseobsegajoč. Na eni od svojih strani, ki zajema CDA 230, Fundacija Electronic Frontier (EFF) ugotavlja, da zakonodaja „ne velja za zvezno kazensko pravo, pravo intelektualne lastnine, Zakon o zasebnosti in elektronskih komunikacijah. "To lahko na koncu pusti Facebook na sivi površini glede na to, kje se konča zaščita odgovornosti in začne proaktivno odstranjevanje piratskih IPTV strani in skupin..

Če kaj drugega, bi lahko piratske storitve IPTV, ki prodajajo na platformi, štele za kršitev Facebookovih standardov skupnosti, ki ponujajo močan jezik proti kraji intelektualne lastnine.

Facebook je profitiral od nezakonite IPTV

V obstoječih zakonih ni jasno, ali bi moral Facebook sprejemati več ukrepov, da piratske IPTV storitve ne bi uporabljale svoje platforme. Vendar pa je bolj pereče vprašanje v njenem potencialnem dobičku od teh storitev.

Našli smo več primerov, ko so piratske IPTV storitve preverljivo kupovale in vodile oglaševalske kampanje na Facebooku.

Ali Facebook profitira od nezakonitega pretakanja? Ali Facebook profitira od nezakonitega pretakanja? Ali Facebook profitira od nezakonitega pretakanja? Ali Facebook profitira od nezakonitega pretakanja?

Ti posnetki zaslona predstavljajo nekaj primerov, ki smo jih našli. Oznaka »Sponzorirano« pod imeni ponudnikov IPTV navaja, da so ti plačani za oglase. Posledično to pomeni, da so ti ponudniki storitev IPTV ustvarili oglaševalske kampanje, prejeli odobritev Facebookovih pregledovalcev oglasov in nato plačali Facebooku, da si je oglas lahko ogledalo sto ali tisoč uporabnikov Facebooka.

V skladu s četrtim oddelkom Facebookove oglaševalske politike (prepovedana vsebina) storitev ne dovoljuje odobritve ali prodaje „nezakonitih izdelkov ali storitev“ prek oglasov na platformi.

"Oglasi ne smejo predstavljati, olajšati ali promovirati nezakonitih izdelkov, storitev ali dejavnosti. Oglasi, namenjeni mladoletnikom, ne smejo promovirati izdelkov, storitev ali vsebine, ki so neprimerni, nezakoniti ali nevarni ali ki izkoriščajo, zavajajo ali izvajajo nepotreben pritisk na ciljne starostne skupine. "

Medtem ko Facebookove oglaševalske politike ne predstavljajo pravnega dokumenta ali zahteve na njegovi strani, dejstvo, da več ilegalnih storitev od Facebook-a odkrito kupuje oglase, kaže na dve stvari:

 • Prvič, pomeni razčlenitev ali vsaj strog nadzor nad Facebook-ovim postopkom pregleda in odobritve oglaševanja, ki omogoča nezakonitim storitvam, da odobrijo oglase.
 • Drugič, Facebook je aktivno zbiral prihodke od takšnih storitev in ne le pasivno iz svojega splošnega zbiranja podatkov o uporabnikih.

To tudi postavlja pod vprašaj, kje se lahko zakonita zaščita Facebooka konča v skladu z CDA 230 in DMCA in katere ukrepe lahko Facebook ali digitalne pravice za zaščito pravic želijo ali potrebujejo, da bi preprečile širjenje teh storitev na platformi družbenih medijev.

Izdaja oglasov, ki podpirajo kršitev avtorskih pravic, prav tako ni nova. Organizacija CreativeFuture na primer spremlja in se bori proti uporabi zakonitih oglasov na spletnih mestih o piratstvu. Piratstvo z oglasi, ki ga podpirajo avtorji avtorskih pravic po vsem svetu, je zelo zanimivo.

Kako ugotoviti razliko med legalno in nezakonito IPTV

Potrošniki se lahko izognejo finančnim in zasebnim tveganjem z uporabo zakonitih storitev OTT za televizijo v živo (znane tudi kot virtualni distributerji večkanalnih video programov ali vMVPD), namesto da bi se obrnili na piratsko IPTV.

Ko se gusarske storitve IPTV ustavijo, se naročniki pogosto prepustijo (in le redko dobijo) povračila, kar lahko povzroči finančno izgubo za tiste, ki so plačali mesece storitve vnaprej. Poleg tega, če imajo te storitve organi zasežene svoje premoženje, ne morejo vedno zaščititi identitete svojih uporabnikov. Te informacije so lahko v rokah organov pregona, ki jih lahko nato posredujejo imetnikom avtorskih pravic.

facebook uptv redditVir: Reddit

Nekatere obleke za boj proti piratstvu aktivno izvajajo tožbe proti piratskim ponudnikom IPTV. NagraStar, partner mreže DISH, je zbral tudi več deset tisoč dolarjev poravnalnih plačil s piratske satelitske televizije uporabnikov tekom let večina ni vedela, da je njihova naročnina na televizijo nezakonita. Podjetje upravlja spletno stran SatScams, kjer redno objavlja o piratskih uporabnikih IPTV, ki so bili prisiljeni plačevati poravnave.

facebook iptv nagrastarVir: NagraStar

(Opomba: NagraStar ima na svojem spletnem mestu SatScams tudi razdelek, ki vsem, ki so od njih prejeli poravnavo, omogoča plačilo poravnave po spletu.)

Tu je nekaj nasvetov, s katerimi lahko potrošniki ugotovijo, ali je storitev pretakanja v živo v veljavi zakonita ali je piratska IPTV.

1. Zakonske storitve za pretakanje TV-jev nikoli ne uporabljajo „IPTV“ v imenu izdelka ali podjetja

To je vaš prvi namig. Medtem ko nekatere nezakonite storitve IPTV zdaj ne uporabljajo izraza „IPTV“, nobena pravna služba, ki smo jo našli, ni uporabila besede v njihovem imenu izdelka, imenu podjetja ali kakršnem koli trženjskem gradivu. Če v imenu izdelka podjetja vidite izraz „IPTV“ ali je vidno prikazan na njegovem spletnem mestu, je verjetno storitev, ki jo upravlja nezakonito.

2. Pravne storitve TV-pretoka imajo tesnejše razmerje med stroški in kanali

Za rezalnike kablov je pomembno, da razmislijo, koliko stane storitev pretakanja TV-jev za zagotavljanje kanalov znotraj TV-paketa in še vedno dosegajo trajnostni dobiček. Samo ESPN za osnovni kanal zaračuna 7 USD na naročnika. Medtem pa nekatere nezakonite storitve IPTV trdijo, da ponujajo dogodke ESPN, HBO, Pay-Per-View in več sto kanalov in videoposnetke na zahtevo za le 5 do 35 USD na mesec.

Če vidite storitev, ki ponuja sto ali tisoč kanalov za ceno, ki se zdi preveč dobra, da bi bila resnična, je verjetno.

3. Nezakonite IPTV storitve morda nimajo uradnega spletnega mesta ali imajo spletno mesto z majhnimi napori

Potrošniki televizije, ki se spopadejo s storitvijo IPTV prek Facebook oglasov ali strani, bi morali poiskati spletno mesto, kjer se prodaja ta storitev. Če ni nobenega zakonitega spletnega mesta, se IPTV storitev verjetno ukvarja s piratstvom. Poleg tega, če spletna stran naredi obstajajo, vendar se zdi, da gre za nekvalitetni razvoj, verjetno bo tudi nezakonita IPTV storitev.

Glede na to smo opazili tudi vse večje število IPTV storitev, ki vlagajo več denarja v izdelavo profesionalnih spletnih mest. V teh primerih poiščite stran »O nas« z uradnimi kontaktnimi podatki. Če je ne najdete, storitev verjetno deluje nezakonito.

4. Preverite razpoložljive aplikacije

Vsaka zakonita storitev IPTV na trgu ima namenske aplikacije, ki so na voljo v uradnih trgovinah z aplikacijami iz večjih operacijskih sistemov in naprav. Na primer, lahko YouTube TV aplikacijo prenesete neposredno za iOS, Android, Apple TV, Roku, Amazon Fire TV in nekatere pametne televizorje.

Nezakonite IPTV storitve pa v nobenih uradnih trgovinah z aplikacijami nikoli ne bodo imele na voljo imenovane aplikacije. Namesto tega naročnikom pogosto naročijo, naj si naložijo aplikacijo z imenom SOPlay ali SOPlayer, ki bo združila z računom IPTV storitve. 

Poleg tega vsaka zakonita storitev za pretakanje TV, ki smo jo raziskali, deluje z Rokujem in ima aplikacijo Roku. Roku ima zelo strogo politiko boja proti piratstvu, zato če ni na voljo nobene aplikacije Roku in ni na seznamu nobenih funkcionalnosti z Roku, je storitev verjetno nezakonita operacija IPTV.

5. Nezakonite IPTV storitve pogosto sprejemajo le PayPal in kripto valute

Nekatere gusarske IPTV storitve poskušajo zmanjšati svoje odtise tako, da sprejmejo samo plačila s PayPala ali kripto valute, kot je Bitcoin. To ni vedno res, saj nekatere storitve sprejemajo večje kreditne kartice. Vendar nobena zakonita storitev pretoka televizije ne sprejema samo PayPal in nobena, ki smo jo videli (trenutno), sprejema kripto valute.

Poleg tega bodite previdni pri vsakem ponudniku IPTV, ki želi, da plačujete PayPal z uporabo možnosti "Prijatelji in družina" namesto možnosti "Blago in storitve". To ni le v nasprotju s politikami PayPala, ampak je zasnovano tako, da pomaga ponudniku IPTV izogniti se plačilu storitev PayPala in odpraviti vašo možnost, da dobite vračilo.

6. Bodite previdni pri storitvah, ki komunicirajo prek Telegrama ali drugih šifriranih storitev sporočanja

Telegram je storitev varnega sporočanja, zasnovana za šifrirano sporočanje. Storitev je zasnovana tako, da ne pušča sledi komunikacije. Nekateri ponudniki IPTV uporabljajo Telegram, da komunicirajo z naročniki posebej, ker vedo, da je njihovo poslovanje nezakonito in ne želijo pustiti nobenega zapisa, če bi organi prišli trkati.

7. Vprašajte ponudnika storitev, kako si lahko privošči ponujanje toliko kanalov za ceno

Če se vam število kanalov v primerjavi s stroški zdi sumljivo, vprašajte ponudnika IPTV, kako si lahko privošči, da ponudi toliko kanalov in še vedno plača prevoznine. Ugotovili smo, da nezakoniti ponudniki IPTV postanejo premeščeni, ko nas prosijo, da predložijo te dokaze, in celo smo bili blokirani, ko smo komentirali to stran na Facebooku enega piratskega ponudnika IPTV (TBC TV), potem ko so to vprašanje postavili v eni od svojih objav.

8. Na Facebooku preverite modro kljukico "Verified"

Če na Facebooku najdete ponudnika IPTV ali internetne televizije, preverite, ali ima modro kljukico »Preverjeno« po svojem imenu. Nismo mogli najti nobenih nelegitimnih storitev pretakanja s preverjenimi stranmi. Medtem imajo legitimne storitve OTT, kot so Philo, fuboTV, DirecTV Now in druge, preverjeno kljukico.

facebook iptv fuboTVVir: Facebook

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

8 + 1 =

map