Bagaimana untuk memuat turun dan memasang Kodi Leia 18.3 pada Firestick

Bagaimana untuk memuat turun dan memasang Kodi 18.3 pada Firestick


Kedai Amazon menawarkan aplikasi untuk pelbagai perkhidmatan penstriman yang besar, tetapi menjejaki menunjukkan yang ada di rangkaian mana yang sukar, ditambah beberapa aplikasi hanya tersedia di negara tertentu. Kodi menyederhanakan perkara, membolehkan anda melihat semua penambahan streaming anda di satu tempat dan menawarkan akses kepada perkhidmatan yang mungkin tidak di kedai aplikasi Amazon.

Masalahnya ialah Kodi tidak mempunyai aplikasi di kedai Amazon, sama ada. Oleh itu, anda perlu memasangnya secara manual. Ini lebih mudah daripada bunyi, dan hanya akan mengambil masa beberapa minit. Perlu menyebut bahawa anda memerlukan peranti generasi ke-2 atau lebih baru, bermakna selagi nombor model anda bukan W87CUN, langkah-langkah di bawah akan berfungsi.

Amaran: Kodi hanya boleh digunakan untuk kandungan yang mana anda mempunyai hak undang-undang untuk mengakses. Baik Kodi Foundation maupun Comparitech tidak menyokong penggunaan Kodi untuk cetak rompak.

Ingat: sentiasa gunakan VPN dengan Kodi

Walaupun apa yang anda fikirkan, aktiviti dalam talian anda tidak bersifat peribadi. Malah, Penyedia Perkhidmatan Internet anda (ISP) dan dalam beberapa kes, walaupun kerajaan, dapat melihat dengan tepat apa yang anda bangun. Selepas menyambung ke Rangkaian Peribadi Maya (VPN), bagaimanapun, trafik internet anda disulitkan dan tidak boleh dibaca. Ini bukan sahaja meningkatkan privasi anda, tetapi juga menjadikan ISP anda lebih mudah untuk mendekatkan sambungan anda untuk penstriman.

Kami mengesyorkan IPVanish: Ia adalah perkhidmatan berkelajuan tinggi, ringan dengan keselamatan yang kukuh, aplikasi untuk semua platform yang paling popular, dasar tanpa pembalakan, dan keupayaan pembasmian yang munasabah.

Memasang Kodi 18.3 di Amazon Firestick: Pelancaran pantas

Mencari panduan yang cepat dan pantas untuk memasang Kodi 18.3 pada peranti Amazon Fire? Ikuti langkah-langkah berikut:

  1. Mulakan dengan membenarkan pemasangan aplikasi dari sumber yang tidak diketahui jika anda belum melakukannya.
  2. Pasang apl Muat Turun dari kedai aplikasi Amazon.
  3. Masukkan "http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/kodi-18.3-Leia-armeabi-v7a.apk" (tanpa tanda petikan) ke dalam apl Pengunduh dan klik Pergi.
  4. Setelah muat turun, pasang Kodi. Anda kini bersedia untuk memulakan streaming.

Perlukan sedikit lagi bantuan? Tiada masalah: di bawah, kami akan membimbing anda melalui proses memasang Kodi Leia pada langkah Firestick atau Fire TV anda dengan langkah.

Bagaimana untuk memasang Kodi 18.3 pada Firestick / Fire TV

Langkah 1: Membenarkan pemasangan apl dari sumber yang tidak diketahui

Sebelum kita dapat memasang Kodi di Firestick atau Fire TV, pertama-tama kita perlu mengaktifkan pemasangan aplikasi dari sumber yang tidak diketahui. Tetapan ini wujud untuk melindungi anda daripada aplikasi yang membawa malware, tetapi kerana kami akan mendapatkan Kodi secara langsung dari laman web rasmi, tidak perlu risau. Jika anda mahu, anda sentiasa boleh mematikan pilihan ini sekali Kodi dipasang.

firestick vpn sumber tidak diketahui

Dari skrin utama, klik pada Tetapan di bar navigasi di bahagian atas. Selanjutnya, tatal bersama ke TV Kebakaran saya, kemudian pilih Pilihan Pemaju dalam menu berikut. Dari sini, klik sahaja Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui. Nota: beberapa panduan lain mencadangkan membolehkan debugging ADB juga, tetapi ini tidak perlu melainkan jika anda merancang untuk memindahkan fail secara manual dari PC anda ke Fire TV / Firestick anda.

Langkah 2: Memasang aplikasi Muat turun

Cara paling mudah untuk memasang aplikasi yang tidak berada di kedai Amazon adalah dengan aplikasi Unduh. Aplikasi ini membolehkan anda memuat turun fail .APK yang diperlukan secara langsung, mengelakkan keperluan untuk menyambung ke Firestick dari jauh atau menggunakan pelayar web mudah alih yang kikuk.

firewall vpn downloader

Jika kawalan jauh anda mempunyai butang mikrofon, anda boleh menahan ini dan mengatakan "Pengundera" akan diambil terus kepadanya. Jika tidak, anda perlu kembali ke skrin utama dan tekan kiri pada alat kawalan jauh untuk membuka kotak carian. Sekarang, ketik "Downloader" (tanpa tanda petikan) dan klik carian. Apabila anda sudah bersedia, klik Pasang butang untuk mula memuat turun aplikasinya.

Langkah 3: Memasang Kodi Leia 18.3 dengan aplikasi Unduh

Jangan muat turun fail .APK dari hos pihak ketiga. Kadang-kadang, pihak ketiga yang berniat jahat mengemas kini aplikasi yang sah dengan malware dan memuat naiknya, mencari untuk menipu orang untuk menjangkiti sistem mereka sendiri. Perkhidmatan yang paling bereputasi akan menawarkan download APAP secara langsung di laman web mereka, jadi tidak perlu menggunakan sumber lain.

Aplikasi Downloader cukup jelas: anda masukkan alamat web fail yang ingin anda unduh dan klik Pergi. Salah satu perkara terbaik mengenai Downloader adalah serba boleh; ia membolehkan anda memasang bukan Kodi sahaja, tetapi aplikasi 32-bit yang anda suka. Untuk bermula, klik pada bar alamat dan masukkan alamat berikut (sekali lagi, tanpa tanda petikan) dan klik Pergi butang:

"Http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm/kodi-18.3-Leia-armeabi-v7a.apk"

Kodi kini akan mula memuat turun dan setelah selesai, anda akan melihat senarai kebenaran yang perlu dijalankan oleh aplikasinya. Sekiranya semuanya kelihatan di atas papan untuk anda, klik Pasang.

Langkah 4: Menggunakan dan mengkonfigurasi Kodi

Terdapat konfigurasi yang sangat sedikit yang diperlukan kerana Kodi berfungsi dengan baik dengan Firestick. Walau bagaimanapun, anda mungkin mahu memasang beberapa repositori Kodi tambahan dan tambahan. Kami juga mengesyorkan memasang alat Indigo kerana ini bukan sahaja memudahkan penyelenggaraan rutin tetapi juga membolehkan anda untuk memasang addons secara langsung dari Github dan bukannya perlu memuat turun fail zip dan kemudian temukannya di sistem fail Firestick.

Bolehkah saya mendapatkan masalah untuk menggunakan Kodi?

Kodi tidak semestinya menyalahi undang-undang. Ia hanya aplikasi media pusat, selepas semua. Walau bagaimanapun, perisian tersebut telah disasarkan tidak adil kerana subset kecil pemaju yang membuat addon yang membolehkan pengguna untuk menerbitkan kandungan berlesen secara bebas. Jika anda hanya menggunakan addons rasmi, tidak ada sebab mengapa anda akan mengalami sebarang masalah.

Jadi bagaimana anda boleh tahu jika addon adalah rasmi atau tidak? Jika anda perlu log masuk, jika nama addon hanyalah nama perkhidmatan penstriman, atau jika ia hanya menawarkan kandungan dari satu rangkaian, ada peluang yang baik anda menggunakan addon rasmi.

Sebaliknya, jika sebuah tuntutan menambah tawaran puluhan saluran TV premium atau filem yang dikeluarkan baru-baru ini, ia hampir pasti tidak berlesen. Aliran pihak ketiga biasanya sangat berkualiti rendah dan apabila anda menganggap bahawa tambahan tidak rasmi lebih mungkin dirampas (seperti yang telah kita lihat berlaku dengan MetalKettle dan 13Clowns), menjadi jelas bahawa itu hanya tidak bernilai menggunakan tambahan tanpa izin.

Bagaimana untuk mengemaskini Kodi di Amazon Firestick atau Fire TV

Malangnya, tidak ada cara untuk mengemas kini apl sideload secara automatik. Walau bagaimanapun, ia cepat dan mudah untuk memasang versi baru Kodi. Pertama, kita mesti memadam Kodi sepenu
hnya. Untuk berbuat demikian, tekan butang menu pada alat kawalan jauh anda dan tekan bawah hingga Apl dan Saluran anda baris muncul. Klik Lihat semua butang dan tatal melalui senarai sehingga anda mencari Kodi. Sekarang, cuma hover ke atasnya, tekan butang menu, dan pilih Nyahpasang.

Seterusnya, kami memerlukan alamat .APK untuk versi terbaru Kodi. Untuk mencari ini, lawati https://kodi.tv/download pada peranti lain dan klik pada ikon Android, kerana itu menggunakan sistem operasi TV Kebakaran. Sekarang, klik kanan pada ARMV7A (32-bit) butang dan pilih Salin alamat pautan (perkataan mungkin sedikit berbeza berdasarkan pelayar yang anda gunakan). Tampalkan alamat ini di suatu tempat dan taipkannya ke bar alamat dalam aplikasi Firestick atau Fire TV's Downloader.

Masih hilang? Lihat Panduan Kodi 18.3 kami  

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − 54 =