Facebook Kodi addon: Bagaimana cara melihat media Facebook di Kodi

Facebook kodi addonJika anda seorang pengguna Facebook yang gemar, anda mungkin cuba mengakses perkhidmatan media sosial menggunakan mana-mana peranti yang anda boleh. Dan syukurlah, kebanyakan peranti yang anda miliki boleh mengakses Facebook, walaupun pusat media Kodi juga membolehkan anda melihat Facebook juga.


Facebook Kodi addon akan membolehkan anda mengakses beberapa media Facebook anda, tetapi tidak semua. Kami akan melihat apa yang Facebook Media Kodi addon boleh lakukan, dan apa yang tidak akan, serta menunjukkan kepada anda cara memasang addon Facebook di Kodi.

Apa itu Kodi?

Kodi adalah pemain media perisian percuma yang membolehkan pengguna melihat imej dan video yang disimpan di Internet, tanpa memerlukan penyemak imbas web. Ia boleh dipasang pada peranti Amazon Fire TV, Apple TV, PC, Mac, Nvidia Shield, dan peranti mudah alih Android atau iOS. Kodi mempunyai tambahan, atau plugin, yang membenarkan ia mengakses hampir apa-apa kandungan di web, termasuk media Facebook.

Amaran: Kodi hanya boleh digunakan untuk kandungan yang mana anda mempunyai hak undang-undang untuk mengakses. Baik Kodi Foundation maupun Comparitech tidak menyokong penggunaan Kodi untuk cetak rompak.

Baca lebih lanjut: Apakah Kodi? Bagaimana saya boleh mula menggunakannya?

Sentiasa gunakan VPN dengan Kodi

Sekiranya anda sedang menyiarkan video dari Facebook atau mana-mana sumber lain di Internet, ISP anda boleh mempercepatkan kelajuan Internet anda untuk memelihara lebar jalur di rangkaian. Ini boleh menyebabkan video anda menjadi penimbal. Laman streaming juga boleh menggunakan blok kandungan geografi untuk menghalang anda daripada melihat video mereka jika mereka tahu di mana anda berada. Atas alasan ini, anda harus selalu menggunakan VPN untuk melindungi privasi anda semasa video streaming.

VPN menghalang tapak penstriman daripada mengetahui lokasi anda dan menghalang ISP anda daripada mengetahui bahawa anda menyiarkan video sama sekali.

Tidak semua VPN baik untuk pengguna Kodi sekalipun. Kebanyakan tidak mempunyai aplikasi untuk Amazon Fire Stick atau peranti TV lain yang popular. Ramai tidak mempunyai pelayan di negara yang cukup untuk menyamar dengan sempurna lokasi anda. Sesetengah mempunyai dasar yang membolehkan mereka menyimpan log pengguna tingkah laku, mewujudkan risiko privasi.

Atas alasan ini, kami di Comparitech mengesyorkan IPVanish untuk pengguna Kodi. IPVanish mempunyai aplikasi untuk kedua-dua Amazon Fire TV dan Nvidia Shield. Ia mempunyai pelayan di lebih dari 60 buah negara. Ia tidak menyimpan sebarang log kelakuan dalam talian pengguna. Perkhidmatan ini adalah cara terbaik untuk melindungi privasi dan keselamatan anda, terutamanya ketika mengakses Facebook melalui Kodi.

VPN TERBAIK UNTUK KODI: IPVanish adalah pilihan utama kami. Mempunyai rangkaian pelayan tanpa jejak yang besar dan mencapai kelajuan yang baik. Ciri-ciri keselamatan dan privasi yang kukuh menjadikan IPVanish menjadi kegemaran untuk pengguna Kodi dan Amazon Fire Stick. Cubalah tanpa risiko dengan jaminan wang balik 7 hari.

Bagaimana untuk memasang dan membenarkan Facebook Kodi addon

Facebook Kodi addon dipanggil "media Facebook." Ini adalah sebahagian daripada repositori Kodi addon rasmi. Berikut adalah cara memasang dan memberi kebenaran untuk digunakan dengan akaun Facebook anda.

Dari menu utama Kodi, klik tambahan

Kodi_17_Krypton_addons_Comparitech

Pilih muat turun

Muat turun Kodi

Pilih addon program

Tambahan program TVAddons

Pilih Media Facebook

pilih media facebook

Klik memasang. Media Facebook perlu dipasang dalam masa beberapa saat

memasang media facebook

Pilih Media Facebook sekali lagi

Selepas beberapa saat, addon akan memerintahkan anda pergi ke url dan masukkan kod. Gunakan PC, peranti mudah alih, atau peranti berkemampuan web yang lain untuk menyelesaikan tugas ini

Masukkan kod media Facebook

Pelayar anda akan mengalihkan anda ke Facebook dan meminta anda untuk log masuk. Ikut arahan untuk menyelesaikan membenarkan penggunaan Kodi ini untuk digunakan dengan Facebook

Media Facebook masukkan kod 2

Apabila anda selesai dengan proses ini, penyemak imbas anda akan memberi anda mesej pengesahan.

Kebenaran media Facebook selesai

Selepas beberapa saat, Kodi juga akan mengesahkan bahawa kebenaran itu selesai. Klik okey

Kebenaran media Facebook lengkap2

Selepas menunggu beberapa saat lagi, Kodi akan memberikan anda a pengguna ditambah mesej dengan nama anda. Klik okey sekali lagi

Itu sahaja yang ada untuk memasang dan membenarkan media Facebook Kodi addon.

Baca lebih lanjut: cara memasang YouTube untuk Kodi

Bagaimana menggunakan Facebook di Kodi

Untuk memuat Facebook untuk Kodi, mulakan di menu utama dan pilih addons → addons program → media Facebook. Satu menu utama Facebook akan muncul.

Menu utama media Facebook

Berikut adalah senarai apa yang setiap item menu dilakukan.

  • Album - Pilih item menu ini jika anda ingin menyemak imbas imej yang telah anda muat naik ke Facebook. Imej dikumpulkan oleh album, jadi anda perlu mengklik setiap daripada mereka jika anda mahu melihat semua imej
  • Video - Pilih item ini jika anda ingin melayari video yang telah anda muat naik ke Facebook
  • Rakan-rakan (mungkin patah) - Pilih item ini jika anda ingin melayari gambar profil orang pada senarai rakan anda. Dalam ujian kami, kami mendapati bahawa pilihan ini tidak berfungsi kerana sepatutnya kerana ia hanya menunjukkan satu kawan. Tetapi anda mungkin mahu mencuba sendiri dan melihat apa yang berlaku
  • Foto saya - Klik menu item ini jika anda ingin mencari foto yang telah ditandai oleh rakan anda
  • Video saya - Pilih item ini jika anda ingin mencari video yang telah ditandai oleh rakan anda

Apa yang dikatakan Facebook Kodi tidak akan dilakukan

Walaupun Facebook Kodi addon akan membolehkan anda melihat imej dan video anda, adalah penting untuk memahami apa yang ia tidak akan membiarkan anda lakukan. Anda tidak boleh menggunakan addon Facebook Kodi untuk melihat siaran teks, membuat jawatan teks, memuat
naik imej atau video, melihat imej atau video yang tidak ditandai, bergabung dengan kumpulan, atau melakukan kebanyakan fungsi Facebook.

Sekiranya anda mahu melihat imej atau video anda sendiri atau orang yang anda ditandai, ini adalah tambahan Kodi hebat. Jika anda ingin melakukan sesuatu yang lain di Facebook dari Kodi, addon ini tidak akan membantu.

Lihat juga: Yang terbaik 112 Kodi tambahan yang masih berfungsi

Kami berharap anda dapat menikmati panduan ini kepada Facebook di Kodi. Jika anda ingin maklumat lanjut tentang cara menggunakan Kodi untuk mencari video terbaik dari seluruh Internet, lihat panduan Kodi kami yang lain, termasuk cara memasang DailyMotion untuk Kodi, cara menonton TV secara langsung di Kodi, Bagaimana untuk menukar Kodi anda kulit, dan lain-lain.

Lihat juga: VPN Terbaik untuk Facebook

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 5 = 3

map