6 najboljših VPN-jev za Spotify, tako da jih lahko uporabljate kjer koli

6 najboljših VPN-jev za Spotify, tako da jih lahko uporabljate kjer koli


Zagon glasbenega pretoka Spotify je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij na svetu, saj ponuja shranjevanje vsebine, ki je skorajda brez primere po svojem obsegu. Kljub globalni blagovni znamki in izjemno tesni skupnosti, Spotify ni dostopen v vseh državah. Za popolno izkušnjo potrebujete VPN.

Če poskusite dostopati do Spotifyja z nepodprtega mesta, vas bo morda pozdravilo naslednje sporočilo o napaki:

»Prijavite se, če boste prvi na vrsti, ko se Spotify začne v [Vaša država]

Spotify trenutno ni na voljo v [Vaša država] Vnesite svoj e-poštni naslov, da bo prvi, ko bomo na vrsti!

Morali boste spremeniti svojo lokacijo, da si zagotovite popolno izkušnjo, in kot smo že omenili, je najboljši način za to prek VPN-ja.

Nimate časa za branje skozi celotno objavo? Tu je povzetek seznama najboljših VPN-jev za Spotify:

 1. ExpressVPN Naša prva izbira za Spotify! Na tisoče izjemno hitrih strežnikov je pikčastih po vsem svetu, ki se lahko brez prekinitev odblokirajo in pretakajo v dobri kakovosti. Vključuje 30-dnevno garancijo vračila denarja.
 2. CyberGhost Najboljša proračunska možnost. Začetnikom prijazne aplikacije, ki jih je enostavno namestiti in uporabljati. Testi so pokazali impresivne hitrosti pretakanja.
 3. NordVPN Veteranski ponudnik, ki dobro sodeluje s Spotifyjem. Dobre hitrosti za pretakanje in nima težav z zasebnostjo in varnostjo.
 4. IPVanish Naklonjeno je pretakanju uporabnikov naprav Android, kot je Kodi. Hitri strežniki
 5. VyprVPN Dobro odblokira veliko priljubljene vsebine za pretakanje. Cenejše možnosti višje na tem seznamu.
 6. ZenMate Pridobil je priljubljenost kot brezplačna razširitev za Chrome, vendar še vedno velja za deblokiranje in pretakanje Spotifyja.

Skrajšano za virtualno zasebno omrežje, VPN zakriva vašo resnično lokacijo tako, da šifrira ves promet, ki teče v vašo napravo in iz nje, in jo usmeri prek posredniškega strežnika. Zaradi tega nohti ponudniki internetnih storitev ali vladne agencije zelo težko ugotovijo, kaj počnete v spletu.

Kako dostopam do storitve Spotify?

Tukaj je tisto, kar morate storiti za dostop do Spotifyja:

 1. Izberite VPN
 2. Izberite načrt
 3. Prenesite aplikacijo
 4. Odprite aplikacijo VPN, se prijavite in izberite strežnik v državi, v kateri deluje Spotify (celoten seznam je naveden na dnu tega članka)
 5. Ko je povezava vzpostavljena, odprite Spotify in jo uporabite tako kot običajno

Kateri so najboljši VPN-ji za Spotify?

Da bi vam pomagali, smo sestavili seznam najboljših VPN-jev, ki s Spotifyom delujejo brezhibno. Uvrstijo se med naslednje dejavnike:

 1. Hitrost in stabilnost storitve
 2. Veliko število strežniških lokacij po vsem svetu
 3. Močni parametri šifriranja, tako da vaša lokacija ostane skrita
 4. Aplikacije za Android in iOS
 5. Zagotavljanje istočasnih povezav
 6. Enostavnost uporabe

1. ExpressVPN

ExpressVPNJanuar 2020, odblokira SpotifyTested Jan 2020

Aplikacije na voljo:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Spletna stran: www.ExpressVPN.com

Garancija za vračilo denarja: 30 DNI

ExpressVPN brezhibno združuje vojaške protokole za šifriranje s hitrim in učinkovitim izdelkom. Aplikacijo je enostavno nastaviti in je na voljo z minimalističnim, funkcionalnim dizajnom, ki deluje brez napak.

Na voljo je širok izbor strežnikov. Več kot 3.000 strežnikov je razširjeno na 160 lokacij v 94 državah. Ko se prijavite, bo aplikacija predlagala tudi "pametno lokacijo", za katero strežnik ExpressVPN meni, da je najbolj primeren za vas glede na to, kje se povezujete.

Standardi šifriranja so med najboljšimi v poslu. Podjetje uporablja OpenVPN s privzeto 256-bitnim AES. 4.096-bitni ključi DHE-RSA so identificirani s algoritmom hashiranja SHA-512. Ti so strogi in zasnovani tako, da bodo vaši podatki varni, stran od radovednih oči.

Ljubitelji zasebnosti bodo z veseljem vedeli, da ponudnik hrani minimalne podatke. Nekatere podrobnosti, ki jih beleži, so strežniki, s katerimi se uporabniki povežejo, in datumi, ko se prijavijo. Posamezni naslovi IP se ne zabeležijo. Za dodatno varnost ponudnik vključuje tudi omrežno zaklepanje, ki začasno blokira dostop do interneta, če povezava nepričakovano pade.

Posamezna naročnina omogoča dostop do treh naprav hkrati. Na voljo so tako aplikacije za Android kot iOS, kot tudi namizni odjemalci za Windows in MacOS.

Prednosti:

 • Več kot 3000 super hitrih strežnikov, ki delujejo v več kot 90 državah
 • Zelo hitre povezave brez pasovne širine ali podatkovnih omejitev
 • Visokokakovostno šifriranje, varnost in zasebnost
 • Proste za uporabo aplikacij za naprave iOS in Android
 • Hkrati povežite do 3 naprave

Slabosti:

 • Napredna konfiguracija za porabnike je nekoliko omejena

NAJBOLJŠI VPN ZA SPOTIFY: ExpressVPN je naša izbira # 1. Hitra in zanesljiva izbira. Odličen za deblokiranje vseh večjih geo-omejenih pretočnih storitev in blokiranih spletnih mest. Vrhunske funkcije za zasebnost in varnost, ki ne beležijo. Poskusite brez tveganja s 30-dnevno garancijo vračila denarja.

Tukaj je naš pregled o ExpressVPN.

ExpressVPN kuponSpecialna ponudba - prejmite 3 mesece dodatnega BREZPLAČNEGA RAZPRODAVA kupona samodejno

2. CyberGhost

CyberghostOdblokira SpotifyTested Jan 2020

Aplikacije na voljo:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Spletna stran: www.Cyberghost.com

Garancija za vračilo denarja: 45 DNI

CyberGhost je proračunska možnost, primerna za uporabnike, ki želijo storitev brez dodatkov. Ponudnik zagotavlja temeljne standarde protokolov hitrosti in šifriranja.

To je registrirano podjetje v Romuniji, kar pomeni, da ni treba upoštevati zakonov o obveznem hrambi podatkov. Obstaja tudi notranja politika, da ne shranjujete nobenih podatkov, da bi se težave z zasebnostjo odpravile. Po tem je podjetje pred nekaj meseci kupilo drugo podjetje, registrirano v Veliki Britaniji. To lahko spremeni pogoje uporabe. Bralce bomo sproti posodabljali.

CyberGhost je izbiro standardov šifriranja najboljši. Privzeto uporablja 256-bitno šifriranje AES v protokolu OpenVPN, skupaj z 2.048-bitnimi RSA ključi in preverjanjem pristnosti SHA256. Vključeno je stikalo za internetno ubijanje.

CyberGhost v času pisanja obratuje okoli 5.700 strežnikov, ki se razprostirajo na 112 lokacijah v 90 državah. Odblokiranje Spotifyja mora biti precej preprosto.

Premium različica omogoča hkratni dostop do sedmih naprav na enem načrtu. Podjetje podpira tako Android kot iOS, tam pa je naravna programska oprema za Windows, MacOS in Linux.

Prednosti:

 • Deluje okoli 5500 strežnikov po vsem svetu v 90 državah
 • Proste za uporabo aplikacij za Android in iOS
 • Nekateri od najhitrejših pretočnih strežnikov, ki smo jih preizkusili
 • Ne vodi evidenc o aktivnostih uporabnikov in zagotavlja močno šifriranje, da bi zaobšlo odkrivanje dejavnosti

Slabosti:

 • Ne deluje na Kitajskem ali v ZAE

NAJBOLJŠI PRORAČUNSKI VPN: Cyberghost je odličen za začetnike. Velika zasebnost, nič dnevnikov in zaščita pred puščanjem DNS. Odklene Spotify in večino drugih priljubljenih spletnih mest za pretakanje videoposnetkov. 45-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Preberite si celoten pregled CyberGhosta.

CyberGhost kupon NOVO LETNO POSEBNO: prihranite 80% pri triletnih načrtih + 2 meseca brezplačno PRIDOBITE SE popust samodejno

3. NordVPN

NordVPNOdblokira SpotifyTested Jan 2020

Aplikacije na voljo:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Spletna stran: www.NordVPN.com

Garancija za vračilo denarja: 30 DNI

NordVPN je priporočljiva možnost za uporabnike električne energije. Ponudnik ponuja kup prilagodljivih možnosti in strežnikov, zasnovanih tako, da poskrbijo za določene vidike vaše brskalniške izkušnje. Poleg teh vrtoglavih funkcij, NordVPN v cenovno ugodnem paketu zagotavlja hitrost, stabilnost in enostavno uporabo.

Tako kot IPVanish je tudi NordVPN še en primer brezžične VPN storitve - nič hrambe uporabniških podatkov. Ta politika je preprečila več poskusov vladnih agencij za identifikacijo uporabnikov Nord. Na norveških strežnikih preprosto ni bilo podatkov, ki bi lahko pomagali pri preiskavi.

Menimo, da se oblasti ne bodo razkrivale vaših osebnih podatkov, dokler samo uporabljate VPN za dostop do Spotifyja, vendar je še vedno previdno, da ostanejo zaščiteni.

NordVPN šifrira promet prek 256-bitnih AES in 2.048-bitnih DH tipk. DNS zaščita pred puščanjem je omogočena. Posamezna naročnina omogoča dostop do šestih sočasno povezanih naprav, kar je največ na tem seznamu.

Ponudnik tudi ne streže na strežniško omrežje. Uporabniki imajo od takrat, ko so pisali, na izbiro med 5.584 državami, ki jih lahko izbirajo med 60 državami. Kot smo že omenili, je mogoče izbrati enega na podlagi vaših želja, kot so hudourniki, anti-DDoS, pretakanje videoposnetkov ali ultra varna zasebnost.

Na voljo so tako aplikacije za Android kot iOS, kot tudi namizni odjemalec za Windows in MacOS.

Prednosti:

 • Deluje 5.584 strežnikov v 60 državah
 • Izvajalec proračuna za veterane z brezhibnim slovesom zasebnosti
 • Dovolj visoke hitrosti za pretakanje vsebine HD brez prekinitev
 • Aplikacije za Windows, MacOS, iOS, Linux in Android
 • Podporno osebje je koristno in usposobljeno

Slabosti:

 • Aplikacijo za namizje je lahko nerodno uporabljati, kar lahko naredi oblikovalsko osvežitev

DOBRO ALL-ROUNDER: NordVPN je dobra vrednost. Odlična vrednost, ki lahko sprosti Spotify. Sočasno povezuje do 6 naprav. Dobro za zasebnost in varnost. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Preberite celoten pregled NordVPN.

NordVPN kupon Prihranite 70% na 3-letnem načrtu PRIJAVITE SE popust samodejno

4. IPVanish

IPVanishOdblokira SpotifyTested Jan 2020

Aplikacije na voljo:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Spletna stran: www.IPVanish.com

Garancija za vračilo denarja: 7 DNI

IPVanish izpolnjuje vse zahteve, če gre za hitri VPN, ki ne stane niti tone gotovine, in pošlje s strogimi standardi šifriranja. V času predvajanja glasbe Spotify bo svoje delo opravljal učinkovito, brez zaostanka.

IPVanish sploh ne shranjuje podatkovnih dnevnikov. Ponudnika lahko omenimo kot popolnoma brez VPN-ja. Skoraj nemogoče je, da se vaše dejavnosti izsledijo, ker tudi omrežni skrbniki v podjetju nimajo informacij o tem, kaj počnete v spletu.

Tako kot ExpressVPN je vključeno tudi internetno stikalo, ki ustavi ves internetni promet v primeru padca povezave VPN.

Kar zadeva standarde šifriranja, IPVanish privzeto uporablja 256-bitno šifriranje v protokolu OpenVPN, overjanje SHA512 in izmenjavo ključev z 2,048-bitno DHE-RSA s popolno tajnostjo naprej. Slednja funkcija pomeni, da bodo tudi v primeru, da je vaš račun ogrožen, vsa pretekla spletna seja ostala šifrirana in nedosegljiva zaradi nosilnih hekerjev.

Obstaja možnost izbire med 1.300 strežniki, razporejenimi na več kot 75 lokacijah po vsem svetu.

IPVanish omogoča povezavo petih naprav naenkrat, kar je zelo radodarno in omogoča zelo cenovno ceno, če bi stroške razdelili med prijatelje.

Na voljo so tako aplikacije za Android kot iOS, kot tudi namizna programska oprema za Windows in MacOS.

Veliko uporabnikov se mu zdi odlična možnost za Kodi, saj jim omogoča, da naložijo Android APK neposredno na svojo napravo. Vmesnik je tudi oddaljen nadzor prijazen za naprave Kodi, ki nimajo tipkovnice in miške.

Prednosti:

 • Upravlja z omrežjem več kot 1300 strežnikov s 75 mest po vsem svetu
 • Brez kakršnih koli dnevnikov
 • Impresivne hitrosti
 • Za programe, ki so prijazne do oddaljenosti, jo imajo Kodi in Firestick TV

Slabosti:

 • Aplikacije ne delujejo na Kitajskem
 • Podpora strankam je nekoliko počasna

DO 10 NAPRAV: IPVanish je odličen za družine in več povezav. Enostaven za uporabo s Spotifyjem. Raje uporabniki, ki potrebujejo visoke standarde zasebnosti. Ne morem odblokirati toliko storitev pretakanja videov kot nekateri njeni tekmeci. 7-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Preberite si celoten pregled IPVanish.

IPVanish kupon PRIHRANITE 60% letnega načrtaPREVIDITE popust samodejno

5. VyprVPN

VyperVPNOdblokira SpotifyTested Jan 2020

Aplikacije na voljo:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Garancija za vračilo denarja: 30 DNI

VyprVPN je zaradi robustnih protokolov za šifriranje in velikih hitrosti zgradil zvest skupnost po vsem svetu. Tu so še dodatna ugodnost 24/7 spletne podpore strankam, brezplačnega tridnevnega preizkušanja in velikega omrežja strežnikov.

Nekateri uporabniki s politiko beleženja morda niso zadovoljni. VyprVPN shranjuje "naslov IP uporabnikovega izvora, IP naslov VyprVPN, ki ga uporabnik uporablja, čas začetka in zaustavitve povezave ter skupno število uporabljenih bajtov."

Nismo pa naleteli na nobene kršitve. V podjetju dodajajo, da je vsebina komunikacije, npr. spletna mesta, ki jih uporabniki obiščejo, ne bodo zabeležena.

Ves promet je šifriran s protokolom OpenVPN, 256-bitno AES enkripcijo, 2.048-bitnimi RSA ključi brez popolne tajnosti naprej in SHA256 avtentikacijo. Vključeno je stikalo za internetno ubijanje.

Več kot 700 strežnikov je razširjenih po vsem svetu, naročnina na račun VyprVPN Pro pa omogoča, da se hkrati povežejo do tri naprave.

Aplikacije so na voljo tako za Android in iOS kot tudi namizni odjemalec za Windows in MacOS.

Prednosti:

 • Hitre hitrosti so kot nalašč za pretakanje
 • Močne podatke o varnosti in zasebnosti
 • Ne beleži nobenih osebnih podatkov

Slabosti:

 • Malce drago
 • Uporabniki energije bi raje več možnosti konfiguracije

Enostavno za uporabo APP: VyprVPN je uporabniku prijazen. Dobro sodeluje s Spotifyjem in nekaterimi drugimi priljubljenimi storitvenimi storitvami. Dober vsestranski, a nekoliko drag. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Preberite si celoten pregled VyprVPN.

VyprVPN Kupon Prihranite 81% na 2-letnem načrtu PRIJETITE popust samodejno

6. ZenMate

ZenmateOdblokira SpotifyTested Jan 2020

Aplikacije na voljo:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android

Spletna stran: www.zenmate.com

Garancija za vračilo denarja: 30 dni

ZenMate je prvič prišla na plano kot rezultat brezplačne razširitve VPN za Chrome. Ponuja tudi plačljivo VPN storitev, ki ima širše strežniško omrežje in boljše protokole za šifriranje.

Storitev pa je tad mešana. Predvajal se bo video v redu, prav tako pa bo izpolnjeval vse vaše zahteve za brskanje. Toda v našem obsežnem pregledu smo opazili, da je občutljiv na puščanje DNS. Ponudnik ponuja začetno brezplačno preskusno različico 14 dni, tako da ga lahko preizkusite in preverite, ali ustreza vašim zahtevam, preden nadaljujete.

Če se naročite na premium paket, boste opazili, da je na voljo več kot 1000 strežnikov.

Standardi šifriranja so spodobni. ZenMate uporablja 128-bitno AES šifriranje v povezavi z 2.048-bitnimi RSA ključi in SHA 256 za preverjanje pristnosti. Vključeno je stikalo za internetno ubijanje.

Aplikacije so na voljo tako za Android in iOS kot tudi namizni odjemalec za Windows in MacOS.

Prednosti:

 • Številni zanesljivi strežniki, optimizirani v ZDA
 • Aplikacije za iOS in Android
 • Močne varnostne funkcije, vključno s samodejnim preklopom

Slabosti:

 • Med testiranjem smo opazili nekaj puščanja DNS
 • Podpora samo po e-pošti
 • Na tem seznamu niso najhitrejši strežniki

Enostavno nastavitev: ZenMate je enostaven za namestitev. Primerno za Spotify in lahko celo odblokira Netflix v večini regij. Ni najhitrejša izbira na tem seznamu. 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Preberite si celoten pregled ZenMate-a.

Ali naj uporabim brezplačno VPN, da odblokiram Spotify?

Spotify je največja platforma za pretakanje glasbe na svetu s 150 milijoni aktivnih uporabnikov. To ga postavlja precej pred konkurenco, kot je Apple Music. Prednost za brezplačno VPN je skušnjava, še posebej, če ste naročnik Spotify Premium, ker ni dodatnega predplačila.

Toda brezplačni VPN so precej slabši od plačljivih možnosti. Za nemoteno in neprekinjeno predvajanje zvoka boste potrebovali VPN, ki ne nalaga stvari, kot so dušenje pasovne širine ali omejitev podatkov. To so pogoste z brezplačnimi možnostmi.

Ne pozabite, da brezplačni VPN-ji niso ravno brezplačni. Zaslužijo z izdelkom: ustvarijo vas z oglasi in v nekaterih primerih v brskalnik vstavijo sledilne piškotke, s katerimi mine podatke brskanja in jih prodajo tretjim stranem.

Nekateri VPN-ji, ki se jim je treba izogniti

Eden glavnih razlogov za uporabo VPN je zagotovilo, da bodo vaši zasebni podatki v celotnem času zaščiteni in zaščiteni. Navsezadnje zato ponudniki VPN sploh obstajajo. Zadnja stvar, ki jo želite, je, da naletite na težave.

Žal, vsa podjetja VPN ne postavljajo teh strogih standardov. Tisti, ki smo jih priporočili na našem seznamu, so uspešno prestali test, vendar je nekaj takih, ki morda ne:

1. HolaVPN

Izraelska Hola, ki je za Chrome ustvarila razširitev VPN-ja enakovrednih VPN, je imela nekoč velikansko uporabniško bazo v višini 50 milijonov. Odločila pa se je, da bo dobro delo razveljavila tako, da je uporabnike spremenila v posamezne pešce v množični vojski botneta. To je pomenilo, da je bil del vaše pasovne širine uporabljen za napade distribuirane zakasnitve storitve (DDoS), za promocijo zaščitene avtorske pravice in pornografije.

2. Ščit za žarišče

Hotspot Shield je dobro znano ime v brezplačnem podjetju VPN, saj že dolgo obstaja in je mnogim zagotovilo prvi korak v svet VPN. Vendar se zdi, da je tudi sam padel v past vključevanja neetičnih dejavnosti, da bi hitro dobil.

Julija letos je skupina, ki se zavzema za varovanje zasebnosti, dejala, da je podjetje na silo vstavil sledilne piškotke v uporabniške podatke in jih prodal tretjim oglaševalcem. Skupina je dodala, da je Hotspot Shield promet e-trgovine preusmeril na partnerske domene. To je pomenilo, da se je vsakič, ko je uporabnik vpisal zahtevo na spletno mesto, kot je macys.com, namesto tega preusmeril na drugo, podobno domeno, kjer bi Hotspot Shield lahko prinesel dobiček, če bi šla prodaja.

Pomembno je opozoriti, da gre za še vedno obtožbe in odločna odločitev še ni bila sprejeta. Zvezna komisija za trgovino trenutno preiskuje to vprašanje. Verjamemo pa, da se morate izogibati Hotspot Shield-u, dokler ne bo oproščen vseh obtožb.

3. PureVPN

Medijska poročila pred nekaj tedni so razkrila, da je znani ponudnik VPN PureVPN sodeloval s FBI, da bi identificiral prebivalca Massachusettsa Ryan Lin, za katerega domnevajo, da zalega neimenovano 24-letno žensko.

Ryan se je preselil z neimenovano žensko in še dvema sostanovalcema, potem ko je naletel na oglas na Craigslist. Uspel je dostopati do njenega računa Apple iCloud in Google Drive, od koder je domnevno prenesel osebne podatke in jih uporabil za številna ogabna dejanja, kot je razkrivanje luridnih podrobnosti sodelavcem in lažno predstavljanje njene identitete, da bi ogrožal smrt. Za pokrivanje sledov je uporabil zasebno zasebno omrežje, saj meni, da ga oblasti ne bodo mogle prepoznati.

Čeprav ima PureVPN določeno politiko, da ne sledi nobenemu uporabniškemu podatku, je podjetje še vedno lahko identificiralo Ryana in FBI-ju predalo inkriminirajoče podatke. Družba vztraja, da ni posnela vsebine Ryan-ovega komuniciranja in je le uspela izslediti izvorni IP, zagotovo pa bi lahko bila bolj pregledna glede svoje politike beleženja.

Ne uporabljamo VPN-ja za kršenje zakonov ali neetično ravnanje. Verjamemo pa, da morajo biti ponudniki VPN odprti in pregledni do uporabnikov. Podjetja ne morejo trditi ene stvari in storiti druge, ker to ni pošteno in resnično do uporabnikov.

Kje je na voljo Spotify?

Trenutno je Spotify na voljo v naslednjih državah:

Azijsko Tihi ocean Avstralija, Japonska, Hong Kong, Indonezija, Malezija, Nova Zelandija, Filipini, Singapur, Tajvan, Tajska.
Evropa Andora, Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Islandija, Irska, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Malta, Monako, Nizozemska, Norveška, Poljska , Portugalska, Slovaška, Španija, Švedska, Švica, Turčija, Združeno kraljestvo.
Latinska Amerika in Karibi Argentina, Bolivija, Brazilija, Čile, Kolumbija, Kostarika, Dominikanska republika, Ekvador, Salvador, Gvatemala, Honduras, Mehika, Nikaragva, Panama, Paragvaj, Peru, Urugvaj.
ZDA in Kanada Kanada, Združene države Amerike.

To se morda zdi velik seznam, vendar obstaja več držav z visokim nivojem BDP na prebivalca, kjer še vedno ni, kot so Indija, Kitajska, ZAE, Savdska Arabija, Katar, Rusija in druge.

Eden od razlogov, zakaj Spotify ni na voljo po vsem svetu, je zaradi pravic za glasbeno licenciranje. Podjetje se poteguje za pravice izvirnih imetnikov avtorskih pravic, kot so založbe in proizvajalci vsebin. Ima tudi tekmece, ki poskušajo storiti enako, kar pomeni, da bodo vedno obstajale države, v katerih Spotify ne bo mogel delovati.

Kadar koli se prijavite v Spotify, bo aplikacija poskušala določiti vašo lokacijo prek IP naslova, ki ga uporabljate. Če je iz države, ki ni podprta, bo za omejevanje dostopa uporabila tehniko, imenovano geo-blokiranje. Edini način za premagovanje te težave je sprememba IP naslova prek VPN.

Spotify vključuje tudi ločeno knjižnico, odvisno od tega, iz katerega sveta se prijavite. To je podobno kot delovanje Netflixa - uporabniki v Latinski Ameriki bodo lahko dostopali do drugačne knjižnice vsebin v primerjavi s svojimi severnoameriškimi kolegi.

Ko se prijavite v aplikacijo ali spletno mesto Spotify, se podatki za preverjanje pristnosti shranijo 14 dni. Ni važno, če potujete v tujino in dostopate do nje iz druge države - do tega trenutka boste še vedno lahko dostopali do pretočne glasbe. Nato se boste morali znova prijaviti - Spotify bo v tem trenutku preveril, ali ste v isti državi, kot je navedena v vašem profilu. V nasprotnem primeru lahko VPN naredi svoj trik.

Če ne želite maskirati svoje lokacije, vas bo Spotify lahko pošiljal z naslednjim sporočilom o napaki:

"Vaša država se ne ujema z nastavitvijo v vašem profilu."

Kako spremenim svojo državo v računu Spotify?

Tu so naslednji koraki, če ste se pred kratkim preselili v drugo državo in imate račun Spotify Premium. Verjetno se bodo podatki o vašem bančnem računu / kreditni kartici spremenili in želite posodobiti način plačila.

 1. Vpišite se na stran svojega računa na spletnem mestu Spotify
 2. Na levi plošči izberite »Naročnina«
 3. Kliknite »Posodobi podrobnosti«
 4. Za dodatne možnosti kliknite »…«
 5. Kliknite »Spremeni državo« in izberite državo, v katero želite premakniti račun
 6. Izberite način plačila, ki ima sedež v novi državi (tj. Naslov za izstavitev računa v državi)
 7. Spremembo potrdite s klikom na »Spremeni podatke o plačilu«.

Še vedno lahko uporabljate svoj obstoječi račun Spotify Premium kjer koli na svetu, če so vaši prejšnji podatki o plačilu še vedno veljavni. Samo ne posodabljajte podrobnosti svojega računa na nov naslov.

Spotizirajte zgodovino in polemike

Spotify so prvič zgradili v Stockholmu na Švedskem inženirja Daniel Ek in Martin Lorentzon leta 2005. Ime je nastalo po tem, ko je Daniel spustil v Martinovi hiši na goli vzmetnici s samo prenosnikom. Prvo leto ali tako sta ju dva posedla v stanovanju in besno hecala na izdelek. Javna različica beta je prišla šele spomladi 2007.

Kljub temu je podjetje začelo doseči svoj napredek. Uspelo je zbrati 21,6 milijona ameriških dolarjev naokrog le nekaj več kot leto dni po javnem zagonu beta. Nadaljevala sta še dva kroga, v letih 2009 in 2010 - udarci v investitorje rockstarta, kot je Sean Parker, za pomoč podjetju v rasti.

Leta 2011 je prišlo do skupnega kroga serije D v vrednosti 100 milijonov dolarjev, istega leta, ko je Spotify končno začel v ZDA. Mark Zuckerberg se je opisal kot oboževalec podjetja, ki je slavno izjavil, da je "Spotify tako dober".

Leta 2015 je Spotify izjavil, da je do danes umetnikom izplačal več kot 3 milijard dolarjev in da ima 75 milijonov aktivnih uporabnikov. V dveh letih se je podvojila aktivna številka uporabnika.

Toda kljub vsem tem visokim standardom se podjetje ni ravno izognilo polemiki. Umetniki na platformi zaslužijo manj kot en cent na ameriški tok. Taylor Swift je leta 2014 znano potegnila vso svojo glasbo, potem ko se je pritožila, da pretočne storitve, kot je Spotify, umetnikov ne nagrajujejo dovolj in da je glasba oblika umetnosti, ki jo je treba šteti za dragoceno.

Leta 2017 so Spotifyja obtožili tudi ustvarjanja lažnih umetnikov. To ne pomeni, da je glasbo sestavljala platforma AI, ampak bolj verjetno, da so jo umetniki plačali in naročili sami Spotify.

Ta poteza je pritegnila precej polemike, vendar še zdaleč ni oddaljena od podobne strategije pri zabavi behemoth Netflix, katerega prvotna razvedrilna divizija zdaj že sama po sebi postaja velika sila..

Spotify je trditve odločno zanikal, čeprav bi lahko znatno zmanjšal znesek denarja, ki ga plačuje imetnikom glasbenih pravic - kar je v letu 2016 znašalo 2,48 milijarde dolarjev.

"Spotify" Johan Larsson z licenco CC BY 2.0

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 76