20 Kickass Alternatif torrents dan cara menggunakannya dengan selamat dan sah

Apa yang berlaku kepada Kickass Torrents? Kat.cr atau KAT, untuk jangka pendek, adalah tapak pelencongan yang paling popular di sekelilingnya. Laman cermin Kat.cr dan KAT telah benar-benar di luar talian selepas kejutan domain kerajaan AS. Pemilik tapak, Artem Vaulin, juga duduk di penjara akibatnya, dan walaupun dua tahun sejak Kat.cr ditutup, dia masih berjuang ekstradisi ke Amerika Syarikat.


Akibatnya, Kickass turun. Terdapat beberapa alternatif Kickass yang anda mungkin mahu meneroka yang masih berjalan dan berjalan.

alternatif torrents kickass

Alternatif Kickass: pilihan yang paling banyak digunakan

Menurut penyelidikan kami ini adalah 20 pilihan utama untuk Kickass Torrents dengan populariti:

 1. Kat.sx
 2. The Pirate Bay
 3. 1337x
 4. RARBG
 5. ExtraTorrent
 6. YTS
 7. Torrentz2
 8. Limetorrents
 9. Zooqle
 10. Demonoid
 11. Muat turun Torrent
 12. TorLock
 13. GloTorrents
 14. Torrent Funk
 15. YourBitTorrent
 16. BitLord
 17. Mkvcage
 18. iDope
 19. Toros
 20. Torrent.tm

Setiap laman web ini memfokuskan terutamanya pada mencari dan memuat turun pautan dan fail torrent. Kami akan meneroka lebih sedikit mengenai setiap laman web di bawah ini. Sila ambil perhatian bahawa kami tidak dapat menjamin jenis kandungan yang terdapat di laman web ini; selalunya anda pasti tidak melanggar undang-undang hak cipta apabila merosakkan.

Nota tentang mengotorkan

Dengan sifatnya, mengotorkan tidak menyalahi undang-undang. Walau bagaimanapun, banyak perkara yang berlaku pada laman web yang mengotorkan seringkali menyalahi undang-undang, terutamanya menumpukan kepada pelanggaran hak cipta. Pemegang hak cipta seringkali meretas laman torrent, menyalin salinan karya mereka untuk pembibitan dengan harapan menangkap alamat IP pengguna dan mengenal pasti siapa yang memuat turun atau berkongsi kandungan secara haram.

Baca lebih lanjut: Adakah menjatuhkan keselamatan dan undang-undang?

Comparitech tidak mengesyorkan tapak yang mengotorkan aktiviti haram. Anda secara sah boleh mengakses banyak filem, rancangan TV, video, perisian, kandungan lain yang anda memiliki hak untuk mengakses, atau yang bebas lesen melalui laman torrent. Walau bagaimanapun, kami percaya penting untuk melindungi privasi, identiti dan keselamatan anda semasa menggunakan laman web ini.

Untuk itu, VPN, atau rangkaian peribadi maya, seperti ExpressVPN akan benar-benar menutup identiti anda dan menjadikannya tidak mungkin sesiapa yang berkongsi rangkaian torrent untuk mengetahui IP sebenar anda, lokasi sebenar anda, atau identiti anda yang sebenar.

VPN TERBAIK UNTUK TORRENTING & P2P: ExpressVPN adalah Pilihan Utama kami dan keseronokan untuk digunakan untuk mengutuk & P2P. Ia mempunyai rangkaian pelayan yang luas yang diperhalusi untuk sambungan berkelajuan tinggi. Apl yang mesra pengguna untuk semua sistem operasi. Sukar untuk mengalahkan privasi dan keselamatan. Terdapat jaminan jaminan wang tanpa jaminan 30 hari supaya anda boleh mencubanya tanpa risiko.

Baca ulasan VPN Express kami untuk mendapatkan lebih teliti mengenai mengapa kami memberikan perkhidmatan ini 9/10.

* Sebagai nota sampingan, sesetengah daripada anda mungkin mempertimbangkan kemungkinan menggunakan BitTorrent atas Tor. Sebagai peraturan umum, ini adalah idea yang buruk kerana:

 • Tor tidak direka untuk mengendalikan data ini dengan cekap
 • Tor mungkin bocor alamat IP anda

Projek Tor mempunyai penjelasan menyeluruh (walaupun agak bertarikh) mengapa ini tidak bijak.

Alternatif rasmi Kickass Torrents (KAT)

Bertentangan dengan kepercayaan popular, anda boleh mengesan secara sah melalui beberapa laman torrent yang berbeza. Laman dan perkhidmatan torrent berikut hanya menawarkan kandungan sah yang sah untuk pengguna torrent.

Arkib Internet

Arkib Internet adalah salah satu tempat terbaik di web secara percuma, kandungan yang tersedia secara sah. Arkib tapak puluhan juta daripada pelbagai jenis media, dari permainan ke filem ke muzik. Anda juga akan mendapat buku-buku digital, laman web yang diarkibkan, imej, dan pelbagai barangan digital digital.

Pengguna boleh mencari torrents dengan pergi ke bahagian Arkib Torrents di laman web. Oleh kerana laman web menggunakan rangkaian BitTorrent, anda boleh mengakses perpustakaan yang sangat besar Arkib menggunakan hampir semua klien torrent. Archive.org mengesyorkan Transmisi, μTorrent, dan Vuze.

Torrents Domain Awam

Terdapat hampir 1,000 filem domain awam yang terdapat dalam talian. Laman web Torrents Domain Awam mempunyai filem yang merangkumi setiap kategori. Sci-fi, Comedy, Action, Drama; itu semua ada dan sedia ada untuk torrent.

Torrents Domain Awam berfungsi dengan mana-mana pelanggan BitTorrent. Anda juga boleh menuju ke halaman yang memperlihatkan filem mana yang paling aktif berdasarkan bilangan penyu dan leechers. Walau bagaimanapun, tapak ini lebih daripada sedikit bertarikh. Walaupun masih berfungsi, terdapat beberapa aspek yang tidak berguna lagi, termasuk bahagian yang membolehkan anda membeli versi filem untuk iPod dan PSP.

Legit Torrents

Legit Torrents adalah apa yang ia suka. Semua torrents yang terdapat di laman web ini tersedia secara sah dan percuma untuk dimuat turun. Menggunakan Legit Torrents, anda boleh mencari permainan, filem, muzik, buku, dan bentuk perisian lain.

Walaupun anda boleh mencari kandungan aktif, anda akan mendapati bahawa tiada kandungan baru telah ditambahkan sejak 2014.

Vuze

Walaupun Vuze terutamanya klien BitTorrent, perkhidmatan ini juga menyediakan bahagian untuk muat turun torrent dan perkongsian torrent.

Vuze Studio HD Network hanya memberi tumpuan kepada video dan filem. Ini meliputi beberapa kategori tertentu, termasuk Komedi, Permainan dan Tech, Motors dan Sukan, Video Muzik, Alam dan Sains, Berita, TV, dan Filem.

Mencari lebih banyak pilihan torrent undang-undang? Vuze menyediakan senarai terperinci di laman wiki mereka yang merangkumi pelbagai pilihan undang-undang yang mengutuk. Sebahagian daripada laman-laman tersebut termasuk:

 • Vodo.net - laman web untuk filem domain awam dan filem indie
 • http://bt.etree.org/ - tapak torrent untuk rakaman konsert dan gig
 • http://academictorrents.com/ - tapak torrent untuk usaha akademik, dengan lebih daripada 22 terabyte kandungan awam tersedia untuk dimuat turun

Alternatif Kickass Torrents yang paling banyak digunakan (Kat.cr)

Alternatif Kickass.to berikut boleh digunakan untuk mencari kandungan undang-undang. Walau bagaimanapun, semua tapak ini mengutamakan kandungan haram. Kami tidak mengesyorkan pengguna beralih ke laman web ini untuk tujuan yang paling mengutamakan. Sesetengah rancangan TV, filem, dan perisian boleh didapati melalui laman-laman ini, tetapi anda akan mendapati laman web ini menawarkan kandungan tidak berlesen.

Kat.sx

Jenis Fail P2P: Pautan magnet dan fail torrent

Ia kelihatan seperti Kickass Torrents tidak sepenuhnya mati. Kat.sx adalah klon Kickass Torrents yang menawarkan pengalaman tepat yang sama yang mungkin anda dapatkan dengan Torrents Kickass asal. Berhati-hati menggunakan laman web ini kerana ia mungkin mengandungi virus, dan kelihatannya memuatkan halaman tambahan, tidak berkaitan apabila anda mengklik apa-apa.

The Pirate Bay

Jenis Fail P2P: Pautan magnet dan fail torrent

The Pirate Bay telah berjaya menahan kedua-dua ujian masa dan pertempuran undang-undang yang berterusan. Yang berkata, The Pirate Bay (TPB) biasanya merupakan sasaran utama untuk menyekat ISP. Pada bulan Februari 2017, semua laman The Pirate Bay, termasuk cerminnya, turun untuk alasan yang tidak diketahui. Ini boleh berlaku kepada The Pirate Bay pad
a bila-bila masa, jadi ia adalah idea yang baik untuk mempunyai pilihan selain yang satu ini. The Pirate Bay mempunyai pilihan yang luas dari perisian percuma dan kandungan lain, jadi itu adalah pilihan yang baik bagi mereka yang ingin torrent untuk tujuan yang sah, tetapi ia masih berupaya lebih khusus dalam merosakkan haram.

1337X

Jenis Fail P2P: Pautan magnet dan fail torrent

1337X meningkat dengan cepat selepas populariti Kickass Torrents pergi offline untuk kebaikan. Sekarang, ini salah satu laman web yang paling banyak digunakan di web. Ia tidak mempunyai ketara yang sama dengan Torrents atau The Pirate Bay, walaupun di antara laman web yang paling banyak digunakan di dunia (dalam 400 laman teratas berdasarkan data trafik). Mereka yang menggunakan laman web ini mungkin menikmati hakikat bahawa ia biasanya mempunyai sedikit, jika ada iklan di halamannya dan antara muka yang agak mudah.

RARBG

Jenis Fail P2P: Pautan magnet dan fail torrent

Walaupun bukan tapak torrent paling popular di luar sana, Rarbg masih menerima banyak lalu lintas. Walaupun tidak seperti yang terkenal sebagai The Pirate Bay atau Kickass Torrents, ia berada dalam rentetan kerana popularinya semakin perlahan, jadi itulah yang harus dipertimbangkan sebelum menggunakannya.

Pada masa ini, ia tidak disekat di kebanyakan negara dan jarang mengalami isu penangguhan yang sering mengalami pengalaman yang lebih luas dan lebih popular. Walau bagaimanapun, anda masih boleh memuat turun fail, walaupun anda tidak dapat berkhidmat sebagai penyemak dan memuat naik fail anda ke laman web ini disebabkan oleh sekatan pendaftaran.

ExtraTorrent

Jenis Fail P2P: Pautan magnet dan fail torrent

Laman web ini semakin berkembang dalam populariti. Ia tidak mempunyai susun atur yang paling menarik, tetapi sekali lagi, itu bukan sesuatu yang anda mungkin terlalu peduli. Terdapat beberapa laman akses Extratorrent.

Muat turun undang-undang boleh didapati di sini untuk filem domain awam, perisian sumber terbuka, dan imej dan muzik percuma untuk muat turun.

YTS

Jenis Fail P2P: Pautan magnet dan fail torrent

YTS.AG telah marah (mungkin agak ironinya) beberapa di dalam komuniti torrent kerana didakwa "merampas nama" daripada perkhidmatan lain yang popular, tetapi kini tidak berfungsi lagi, YTS (YIFY). (Pelajaran sejarah: laman YTS lama, yang pernah menjadi pelacak torrent yang sangat popular, terpaksa ditutup dan dipaksa untuk mencapai penyelesaian dengan MPAA). Namun, walaupun terdapat sedikit keributan, ramai orang masih menggunakan YTS, walaupun anda mungkin mendapati bahawa perkhidmatan torrent lain enggan bekerja dengannya. YTS mungkin mempunyai format yang lebih baik, tetapi ia tidak kurang kontroversi daripada pilihan lain.

YTS terutamanya tertumpu pada filem, jadi jika anda mencari perisian torrent, anda perlu menggunakan salah satu daripada pilihan lain.

Laman utama, YTS.AG sedang berjalan dan berjalan pada masa penulisan.

Torrentz2

Jenis Fail P2P: Fail Torrent

Torrentz2 dibuka selepas laman Torrentz.eu ditutup. Tidak seperti YTS.AG, Torrentz2 memastikan masyarakat torrent mengetahui bahawa ia bukan asal, tetapi pendirian selepas tapak asal ditutup. Torrentz2 mencari torrents di lebih dari 60 laman web dan pelacak peribadi khusus.

Torrentz2 membolehkan pengguna mencari kebanyakan jenis kandungan, termasuk kandungan yang sah dan bebas. Walau bagaimanapun, kebanyakan pengguna berpaling ke Torrentz2 untuk berkongsi fail haram, sesuatu yang tidak kita anggap. Torrentz2 boleh berguna untuk menghancurkan undang-undang, tetapi laman web itu sendiri beroperasi secara tidak sah di kebanyakan negara kerana majoriti kandungan yang tersedia melaluinya melanggar hak cipta.

Limetorrent

Jenis Fail P2P: Fail Torrent dan pautan magnet

Ada peluang anda tidak pernah mendengar Limetorrents, dan itu agak baik. Tapak torrent baru ini mungkin akan berlangsung pada masa depan kerana ia terus mendapat kehadiran lebih awal selepas takedown laman torrent lain.

Limetorrents meninggalkan sedikit rasa pelik di mulut, namun, kerana ia sering memuat blog makanan semasa anda tersambung kepadanya. Selain itu, beberapa kandungan undang-undang boleh didapati di sini jika anda sedang mencari.

Zooqle

Jenis Fail P2P: Fail Torrent, pautan magnet, dan muat turun langsung

Zooqle adalah pilihan unik dan sedikit berbeza. Anda boleh mendapatkan kedua-dua fail torrent dan pautan magnet di sini, tetapi anda juga boleh melakukan muat turun secara langsung jika anda ingin mengelakkan mengutuk sama sekali. Yang mengatakan, ada satu ton kandungan yang mencurigakan di sini, jadi berhati-hati.

Demonoid

Jenis Fail P2P: Fail Torrent

Demonoid adalah komuniti tertutup. Sesiapa sahaja boleh menggunakan laman web ini untuk mencari dan memuat turun fail torrent. Walau bagaimanapun, laman web biasanya ditutup untuk pendaftaran untuk peserta baru yang mungkin mahu menyumbang.

Muat turun Torrent

Jenis Fail P2P: Fail Torrent dan muat turun langsung

Seperti nama yang muncul untuk mencadangkan, Muat turun Torrent menawarkan banyak ... torrent torrent. Terdapat muat turun langsung yang boleh didapati di sini, serta muat turun fail torrent yang dijangka.

TorLock

Jenis Fail P2P: Fail Torrent

Setakat yang dapat kami katakan, TorLock sedang berjalan dan berjalan. Laman ini secara tidak sengaja menyenaraikan item dengan "tiada nama" di halaman rumah, menjadikannya lebih membosankan untuk digunakan daripada kebanyakan alternatif Alternatif Kickass Torrents yang anda akan temukan.

GloTorrents

Jenis Fail P2P: Fail Torrent, pautan magnet, dan muat turun langsung

GloTorrents adalah tapak torrent yang cukup banyak yang memuatkan fail torrent, pautan magnet dan muat turun langsung untuk sesiapa sahaja untuk digunakan. Semua maklumat yang diharapkan, seperti penyertaan, penyewa, dan tarikh muat naik, tersedia.

Torrent Funk

Jenis Fail P2P: Fail Torrent dan muat turun Usenet

Torrent Funk membuat percubaan untuk menyediakan antara muka pengguna yang lebih menyenangkan ke atas tapak torrent lain. Maklumat mengenai setiap torrent terletak di bawah halaman di sebelah kanan, manakala tapak juga menyenaraikan berapa banyak fail kasur, secara keseluruhan, ia mempunyai (lebih daripada 10 juta, 3 mllion + yang "disahkan"). Dalam sesetengah kes, anda boleh melihat siapa yang memuat naik torrent. Sebagai contoh, YTS (disebutkan di atas) disenaraikan sebagai pemuat naik. Uniknya, laman web ini menawarkan beberapa muat turun Usenet bersama-sama fail torrent.

YourBitTorrent

Jenis Fail P2P: Fail Torrent, pautan magnet, dan muat turun langsung

Tapak torrent ini cuba menambah personaliti yang lebih sedikit ke dalam proses, sekurang-kurangnya dengan logo dan antara muka. Laman ini termasuk kemas kini berita dari laman web berita Torrent Freak di bahagian bawah halaman. Walaupun terdapat muat turun langsung bersama fail torrent, muat turun langsung kelihatan sangat mencurigakan apabila diklik.

BitLord

Jenis Fail P2P: Fail Torrent dan pautan magnet

Sekiranya anda mempunyai tapak torrent "mesra keluarga", ini akan menjadi. BitLord menyediakan bertukar-tukar untuk menapis kandungan dewasa dan membolehkan pengguna untuk melaporkan kandungan dewasa untuk membantu menjadikan tapak lebih mesra keluarga dengan penapis kandungan dewasa aktif. Lebih menarik lagi, laman web ini mempunyai pilihan streaming aliran pada banyak kandungan.

Mkvcage

Jenis Fail P2P: Fail Torrent, pautan magnet, muat turun langsung

Terdapat sedikit keraguan tentang apa yang ditawarkan oleh laman web ini. Terutamanya menumpukan pada rips DVD, ini adalah tapak torrent yang jelas memberi tumpuan kepada kandungan tidak berlesen. Sekuran
g-kurangnya ia mempunyai reka bentuk laman web yang lebih moden daripada tapak torrent lain yang telah kita lihat atau disenaraikan. Memandangkan laman web ini juga menyediakan pautan penstriman ke laman-laman seperti Openload, ia adalah salah satu laman torrent yang meninggalkan ruang siku sedikit untuk sesiapa sahaja yang ingin memuat turun kandungan yang tersedia secara sah.

iDope

Jenis Fail P2P: Pautan magnet

Jika anda benar-benar prihatin dengan mencari alternatif Kickass Torrents, dengan baik, laman web ini ada dalam nama: "iDope: Penghormatan kepada Kickass Torrents". Siapa pun yang merancang laman web ini akan merasakan "Google of torrents", jadi anda tidak akan mencari senarai fail torrent yang panjang di sini. Sebaliknya, anda perlu mencari apa yang anda mahu. Anda juga boleh memuat turun fail yang dibuka di Stremio, walaupun tidak muncul ini adalah pilihan streaming aliran.

Toros

Jenis Fail P2P: Fail Torrent, pautan magnet, dan muat turun langsung

Pengguna berhati-hati: laman web ini benar-benar disusun dengan iklan lucah sebaik sahaja anda mendapat di luar halaman rumah. Sekiranya anda tidak mempunyai adblocker, anda mungkin mahu memasangnya pada penyemak imbas anda terlebih dahulu sebelum anda meneruskan. Di luar kejutan itu (terutamanya jika anda menyaring tapak di tempat awam seperti saya), beberapa video di laman web ini mempunyai aliran yang tersedia.

Torrent.tm

Jenis Fail P2P: Tiada

Seperti yang dinyatakan, Torrent.tm menghoskan sebarang fail torrent atau pautan magnet. Sebaliknya, lebih banyak agregator torrent dan enjin carian untuk laman web lain yang mempunyai dimuat naik. Ia lebih daripada Google untuk torrents daripada iDope. Ia juga kelihatan merobek Firefox dengan logonya.

Bahaya torrenting

Walaupun tidak semua Torrenting adalah buruk, torrenting biasanya biasanya mendapat reputasi buruk. Itu kerana sejumlah besar torrenting sangat tertumpu kepada perompakan. Sesetengah laman web, seperti The Pirate Bay, suka menekankan hakikat bahawa mereka berada di sana untuk bertindak sebagai perkhidmatan carian; bagaimana pengguna membuat keputusan untuk menggunakan perkhidmatan terpulang kepada mereka. Kerajaan yang berbeza dan agensi penguatkuasaan undang-undang tidak betul-betul membelinya, sebab itu pengasas utama TPB semua ditangkap dan didenda untuk pelanggaran hak cipta, dan mengapa Kickass Torrents diambil di luar talian dan pemiliknya ditangkap.

"Tetapi saya tidak mempunyai laman torrent," kami mendengar anda mengatakan di kepala anda. "Saya hanya menggunakannya!" Malangnya, terdapat bahaya yang berkaitan dengan undang-undang dan privasi untuk pengguna torrent biasa yang membuat torrenting tidak berjalan di taman walaupun untuk pengguna kasual.

Isu undang-undang

Kerana cara kerja torrents, jika anda menggunakan tapak torrent anda mungkin secara tidak sengaja memuatkan bahan berhak cipta. Di hampir semua negara, ini dianggap haram. Walau bagaimanapun, kebanyakan negara tidak berusaha untuk mendakwa pengguna torrent purata anda. Mereka biasanya pergi selepas pemilik laman web dan para pembiaya yang berat.

Lebih cenderung daripada tidak, jika anda menggunakan laman torrent anda akan terlibat dalam pembenihan serta lintah. Torrents berfungsi dengan berkongsi seluruh rangkaian dari pengguna kepada pengguna. Semasa anda memuat turun (atau melepaskan) bahagian fail, anda juga membenamkan (atau memuat naik) bahagian yang anda muat turun kepada orang lain. Semua orang dalam rangkaian memuat turun fail yang sama melakukan perkara yang sama. Inilah sebabnya mengapa torrents jauh lebih cepat daripada muat turun FTP lurus, dan mengapa mereka begitu popular. Mereka cepat dan cekap. Pada hakikatnya, ia adalah keajaiban teknologi yang hebat.

Walau bagaimanapun, apabila anda mengalir anda juga menjadi fail pengedar, yang merupakan klasifikasi yang menyebabkan orang menjadi masalah. Organisasi polis biasanya tidak menyasarkan orang yang berkongsi fail di sini atau di sana, tetapi mereka yang berkongsi puluhan perjumpaan sebulan mungkin menjadi target, walaupun mereka secara tidak sengaja berkongsi file tersebut. Sebenarnya, jika anda tidak pernah mengubah tetapan pada klien BitTorrent anda, anda mungkin akan berkongsi fail sekarang dan tidak menyedarinya.

Masalah privasi dan keselamatan

Isu privasi yang berkaitan dengan torrents adalah sebab utama mengapa kebanyakan orang yang menggunakan laman torrent memilih untuk perkhidmatan VPN. Apabila anda torrent, alamat IP anda ada untuk semua orang di tapak torrent untuk melihatnya. Terdapat beberapa kebimbangan penting dalam hal ini.

Pertama, jika alamat IP anda tidak bertopengkan di belakang pelayan proksi atau VPN sesiapa sahaja yang boleh menggunakannya sebagai pintu belakang untuk menggodam sistem anda, mengetahui maklumat peribadi tentang anda, atau menjejaskan anda di rumah anda. Alamat IP anda seperti alamat rumah anda, tetapi untuk komputer anda. Seseorang yang tahu boleh mengetahui di mana anda berada.

Selimut Twitch tahu perkara ini dengan baik. "Swatting," di mana seseorang akan membuat panggilan telefon palsu kepada polis, yang kemudiannya akan menghantar pasukan SWAT, adalah kejadian biasa dalam komuniti Twitch. Sesetengah penonton akan memperoleh alamat IP penyederhana itu, menyambungkannya ke nama pengguna dan alamat sebenar mereka, dan kemudian membuat panggilan telefon palsu tersebut. Satu streamer Twitch pun ditembak dan dibunuh oleh polis selepas dia "Berayun".

Di bahagian depan keselamatan, anda perlu bertarung dengan torrents palsu dan ganas yang akan dimuat naik di beberapa tapak torrent. Laman-laman yang lebih bereputasi, seperti yang telah kami disenaraikan di atas, mempunyai perlindungan tertentu untuk membantu mencegahnya. Ada, seperti Rarbg, hanya membenarkan pengguna berdaftar untuk memuat naik fail ke laman web ini. Lain-lain, seperti The Pirate Bay, tidak mempunyai perlindungan yang nyata di tempatnya, malah mempercayai bahawa kebanyakan anak benih jujur.

Walaupun perlindungan kecil yang ada di sesetengah laman web membantu melindungi daripada malware dimasukkan untuk kelihatan seperti filem, perisian, atau rancangan TV yang anda cuba muat turun, mereka tidak 100 peratus selamat. Dengan beribu-ribu pengguna berdaftar di banyak laman web ini dan kekurangan sistem sedemikian di tempat di beberapa tapak seperti The Pirate Bay, anda akan menghadapi risiko mendapatkan virus di mesin anda. Mempunyai program antivirus yang baik yang dipasang semasa menggunakan tapak torrent adalah keperluan mutlak.

Semasa menggunakan VPN tidak akan melindungi anda dari torrent palsu atau ganas, ia akan membantu menghalang anda daripada memberikan maklumat peribadi atau menjadikan diri anda peretasan mudah atau sasaran memukul.

Apa yang membuat VPN baik untuk torrenting?

VPN yang baik untuk merosakkan harus memenuhi kriteria berikut:

 • Cari VPN yang mempunyai dasar pembalakan tidak jelas. Ini bermakna VPN tidak menyimpan log pada aktiviti anda yang berkaitan dengan identifikasi peribadi anda. Ini tidak termasuk metadata, yang tidak akan mempunyai identiti anda yang disambungkan kepadanya.
 • Memilih VPN dengan kelajuan pantas. Walaupun torrential secara umumnya biasanya direka untuk membuat muat turun lebih cepat walaupun dengan sambungan lambat, masih perlu menggunakan perkhidmatan VPN dengan jalur lebar yang terbaik. Lihat pusingan perkhidmatan VPN terpantas untuk maklumat lanjut.
 • Gunakan perkhidmatan dengan lebar jalur tanpa had. Di samping perkhidmatan yang mempunyai kelajuan pantas, pastikan perkhidmatan ini juga menyediakan jalur lebar tanpa had. Sesetengah perkhidmatan secara jelas menyatakan bahawa mereka tidak membenarkan torrenting. Torrenting sering memerlukan jalur lebar yang penting kerana memuat naik dan memuat turun keperluan.
 • Pilih perkhidmatan VPN yang mempunyai perlindungan kebocoran DNS dan IP. Memandangkan alasan anda menggunakan VPN semasa
  mengutak adalah terutamanya untuk menegakkan identiti anda, pergi dengan perkhidmatan VPN yang akan melindungi anda daripada bocor maklumat tersebut. Sesetengah menggunakan pelbagai kaedah untuk melakukan ini, termasuk suis bunuh automatik yang mematikan program tertentu atau internet anda jika kebocoran dikesan. Anda boleh menyemak sama ada VPN anda mempunyai kebocoran DNS di sini.
 • Gunakan perkhidmatan VPN yang berpusat di negara yang mesra. Sesetengah negara tidak begitu mesra dengan perkhidmatan VPN. Ini bermakna perkhidmatan di negara-negara tersebut mungkin harus menyerah data pengguna peribadi (dan juga mengapa mereka tidak mempunyai dasar tidak-log). Lokasi yang mesra termasuklah Kepulauan British Virgin atau Switzerland.

Usenet: alternatif untuk mengutuk

Usenet adalah alternatif yang mengutuk yang tidak menggunakan rangkaian peer-to-peer untuk mengedarkan fail. Sebaliknya, fail wujud pada pelayan terpusat yang dijalankan oleh penyedia Usenet. Itu bermakna tidak ada kewajiban untuk membenamkan fail untuk orang lain untuk memuat turun. Memuat turun fail dari Usenet biasanya lebih cepat daripada torrent untuk sebab ini dan akan memaksimumkan jalur lebar muat turun anda dengan mudah.

Usenet memerlukan langganan berbayar, tetapi memuat turun kandungan berhak cipta adalah seperti yang menyalahi undang-undang melalui Usenet kerana ketika sedang mengerikan. Usenet adalah lebih peribadi dan kurang popular daripada BitTorrent, bagaimanapun, peluang untuk menghadapi akibat hukum lebih rendah. Kami masih mengesyorkan menggunakan VPN apabila memuat turun dari Usenet.

Usenet memerlukan semua yang berikut:

 1. Langganan kepada pembekal
 2. Seorang pelanggan pembaca berita
 3. Enjin indeks / carian

Sesetengah penyedia membungkus ketiga-tiga perkara ini ke dalam satu pakej kemas. Sekiranya tidak demikian, pembaca berita dan pengindeksan percuma boleh didapati dalam talian. Lihat senarai penyedia Usenet terbaik bersama-sama dengan ulasan mendalam.

Terdapat sedikit keluk pembelajaran, tetapi Usenet mempunyai banyak kelebihan berbanding rakan kongsi P2P yang lebih meluasnya.

Apa yang berlaku kepada Kickass Torrents?

Sama ada anda besar ke dalam adegan yang mengerikan atau baru bermula, anda mungkin sudah mendengar: Situs torrenting yang terkenal Kickass Torrents secara rasminya telah dirampas oleh kerajaan AS. Laman web utama mereka, Kickass.to dan Kat.cr, kini di luar talian dan memaparkan hanya pemberitahuan besar penyitaan. Akibatnya, anda mungkin akan mencari beberapa alternatif untuk Kickass.to, Kat.cr, dan tapak cermin Kickass Torrents yang lain.

alternatif untuk kickass.to

Walau bagaimanapun, masalah Kickass Torrents melangkaui hanya AS. Di Australia, sebagai contoh, Kickass Torrents adalah antara sebilangan besar laman web torrent yang kini disekat oleh ISP Australia. Beberapa negara lain (contohnya AS) masih cuba mendapatkan pemilik Poland, Artem Vaulin, yang diekstradisi untuk menghadapi tuduhan jenayah. Dengan laman web yang menghadapi banyak haba pada hari ini, mencari alternatif Torrents Kickass membuat banyak rasa.

Walaupun kami meliputi sejumlah besar tapak torrent, di mana tersedia, seseorang boleh memuat turun pelbagai bentuk media secara percuma dan secara sah. Kami amat mengesyorkan pengguna bertukar kepada tapak yang menghancurkan undang-undang terlebih dahulu untuk memuat turun dan berkongsi tujuan.

Comparitech tidak mengizinkan atau menggalakkan sebarang pelanggaran sekatan hak cipta. Torrenting adalah proses memuat turun dan perkongsian yang sempurna apabila digunakan dengan betul dan digunakan melalui laman web dan perkhidmatan yang sah dan rasmi. Sila pertimbangkan undang-undang, mangsa, dan risiko cetak rompak sebelum memuat turun atau menyiarkan bahan berhak cipta tanpa izin.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 12 =