5 VPN Terbaik untuk menonton TV Kanada di luar negara

Adakah anda ingin menonton perkhidmatan Kanada seperti TVA, Sportsnet, TSN, RDS dan CBC dalam talian? Dalam siaran ini, kami akan menerangkan bagaimana anda boleh hidupkan aliran TV Kanada. Kami juga akan menunjukkan bagaimana Rangkaian Peribadi Maya (VPN) membolehkan anda memintas sekatan serantau dan menonton TV Kanada dari AS, UK, Sepanyol, Perancis, Jerman, atau di mana-mana sahaja di luar negara.  


5 VPN Terbaik untuk menonton TV Kanada di luar negara

VPN menyulitkan trafik rangkaian anda, membolehkan anda melayari internet dengan selamat, tanpa aktiviti anda dipantau oleh penggodam, pentadbir rangkaian atau Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) anda. ISP mempunyai sejarah menurunkan kelajuan pengguna yang menyiarkannya dengan kerap, tetapi kerana mereka tidak dapat memberitahu dengan tepat apa yang anda lakukan ketika menggunakan VPN, pendidih menjadi lebih sulit untuk membenarkan.

Terdapat manfaat lain untuk streaming dengan VPN, walaupun: mereka membenarkan anda mengakses perkhidmatan geo-blocked dari negara lain. Apabila anda menyambung ke pelayan VPN, anda diberikan alamat IP sementara yang khusus. Oleh kerana banyak platform streaming merujuk alamat IP anda untuk memeriksa sama ada anda berada di kawasan siaran mereka, mendapat akses menjadi sangat mudah dengan VPN.

Bagaimana untuk menonton TV Kanada dari luar negara dengan VPN

Baru kepada VPN dan tidak pasti bagaimana untuk memulakan? Ikuti sahaja langkah-langkah di bawah untuk memintas sekatan geo dan menonton TV Kanada dari mana-mana sahaja di dunia:

 1. Pertama, pilih pembekal VPN yang sesuai (kami mencadangkan ExpressVPN).
 2. Muat turun dan pasang apl VPN, berhati-hati untuk mendapatkan versi yang betul untuk peranti anda.
 3. Gunakan kelayakan anda untuk log masuk ke aplikasinya.
 4. Sambungkan ke salah satu pelayan Kanada VPN anda.
 5. Cuba muatkan video di tapak pilihan anda. Ia sepatutnya mula bermain dengan serta-merta, tetapi jika tidak, cuba kosongkan cache pelayar anda dan hapuskan sebarang cookies.

Sekiranya anda ingin menonton pertunjukan tertentu secara langsung, kami amat mengesyorkan mencuba langkah-langkah di atas sebelum ia disiarkan. Dengan cara ini, jika VPN anda tidak berfungsi seperti yang anda inginkan, anda masih mempunyai masa untuk menghubungi sokongan pelanggan dan mungkin tidak perlu terlepas apa-apa.

Mendapat VPN PREMIUM UNTUK PERCUMA: Biasanya, VPN menjimatkan harga terbaik mereka untuk pelanggan jangka panjang. Walau bagaimanapun, jika anda hanya perlu liputan untuk masa yang singkat, contohnya, jika anda bercuti atau hanya ingin menonton satu acara tertentu, anda boleh menggunakan percubaan percuma 30 hari percuma ExpressVPN. Anda perlu membayar balik tetapi boleh membatalkan pada bila-bila masa untuk menerima bayaran balik penuh. Ini bermakna anda boleh mendapatkan VPN berkualiti tinggi secara percuma, tanpa risiko apa pun.

Memilih VPN yang betul untuk streaming TV Kanada

Seringkali sukar bagi orang baru untuk memutuskan VPN mana yang hendak digunakan. Lagipun, terdapat banyak pilihan dan setiap perkhidmatan sedikit berbeza. Sebagai contoh, sesetengah menawarkan rangkaian yang lebih besar, sementara yang lain menumpukan pada menyediakan kelajuan terpantas atau ciri keselamatan terkuat. Untuk mencari VPN terbaik untuk menonton TV Kanada di luar negara, kami mencari mereka yang memenuhi kriteria berikut:

 • Boleh menyahpasang perkhidmatan popular Kanada seperti CBC, TVA, dan Sportsnet
 • Mempunyai rangkaian yang luas, ideal dengan pelbagai pelayan Kanada
 • Menggunakan penyulitan kuat dan termasuk pelbagai ciri keselamatan lain
 • Log tiada maklumat peribadi, atau lebih baik lagi, tidak menyimpan log sama sekali
 • Mempunyai sokongan berbilang platform yang baik dengan perbezaan fungsi minimum antara desktop dan aplikasi mudah alih

Di bawah, kami telah menyenaraikan VPN terbaik untuk streaming TV Kanada di luar negara:

1. ExpressVPN

ExpressVPNJan 2020

Apps Available:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Laman web: www.ExpressVPN.com

Jaminan wang balik: 30 HARI

ExpressVPN cukup pantas untuk menyiarkan video HD secara langsung tanpa penimbalan yang ketara, dan dengan lebih daripada 2,000 pelayan di seluruh dunia, anda hanya menjamin sambungan latensi rendah. Terlebih lagi, perkhidmatan ini boleh menyahsekatkan platform penstriman utama seperti Netflix, Hulu, dan Amazon Prime Video dari luar negara. Dengan kluster pelayan di Toronto, Montreal, dan Vancouver, anda juga boleh menggunakan ExpressVPN untuk memintas pemadaman NHL serantau.

VPN ini menggunakan penyulitan 256-bit untuk memastikan aktiviti dalam talian anda bersifat peribadi. Ia juga mempunyai perlindungan kebocoran DNS dan IPv6, kerahsiaan ke hadapan yang sempurna, dan suis bunuh dalam apl desktopnya yang menghalang semua lalu lintas sekiranya anda melepaskan secara tidak dijangka. ExpressVPN tidak log apa-apa maklumat yang dapat mengenal pasti anda, dan mungkin untuk mendaftar hampir tanpa nama dengan membayar dengan Bitcoin. Jika anda memerlukan sebarang bantuan, anda boleh menghubungi sokongan pelanggan melalui sembang langsung, 24/7.

ExpressVPN termasuk aplikasi untuk peranti Windows, Linux, MacOS, Android dan iOS. Router wayarles perlu dikonfigurasi secara manual, tetapi ExpressVPN menyediakan firmware tersuai yang menjadikan ini semudah mungkin.

TIGA BULAN PERCUMA: Mendaftar untuk rancangan tahunan ExpressVPN di sini untuk mendapatkan tiga bulan percuma dan mengurangkan kos sebanyak 49%.

Baca ulasan penuh kami mengenai ExpressVPN.

2. CyberGhost

Cyberghost

Apps Available:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Laman web: www.Cyberghost.com

Jaminan wang balik: 45 HARI

CyberGhost menjadikannya semudah mungkin untuk kekal selamat dalam talian. Awak boleh pilih salah satu dari hampir 3,000 pelayannya (69 di Kanada) secara langsung, atau sebaliknya, pilih tugas (seperti mengakses aliran yang disekat geo atau perkongsian fail dengan selamat) dan mempunyai pelayan yang sesuai yang diberikan. Dengan kelajuan tinggi dan sehingga tujuh sambungan serentak yang dibenarkan, perkhidmatan ini sesuai untuk pengguna yang ingin melindungi semua peranti mereka dengan konfigurasi minimum yang diperlukan.

Walaupun reka bentuk yang mesra pengguna, CyberGhost menawarkan pelbagai ciri keselamatan. Lalu lintas anda dijaga oleh penyulitan 256-bit, suis pembunuh (dalam kedua-dua versi mudah alih dan desktop), serta IPv6, DNS, penghantaran pelabuhan, dan perlindungan kebocoran WebRTC. Perkhidmatan ini tidak log apa-apa maklumat yang dapat dikesan kembali kepada anda.

CyberGhost mempunyai aplikasi untuk Android, iOS, Windows, dan MacOS. Ia boleh dipasang secara manual pada platform berasaskan Linux dan penghala internet.

PERDAGANGAN PEMBACA: Dapatkan enam bulan percuma dengan perjanjian satu tahun CyberGhost. Ini termasuk diskaun lebih daripada 70% dan percubaan selama 30 hari.

Baca kajian penuh kami CyberGhost.

3. NordVPN

NordVPN

Apps Available:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Laman web: www.NordVPN.com

Jaminan wang balik: 30 HARI

NordVPN kini mempunyai 346 pelayan di Kanada sahaja, dan sekitar 5,000 di tempat lain. Ia cukup cepat untuk menstrim kandungan HD atau 4K tanpa gangguan, membolehkan sehingga enam sambungan serentak, dan menawarkan pelayan P2P dan anti-DDoS khusus. Selanjutnya, perkhidmatan ini boleh memintas geo-blocking bahkan pada platform penstriman yang paling keras. Ia boleh menyekat perkhidmatan seperti Netflix, Hulu, dan BBC iPlayer, jadi CTV dan aliran TV Kanada serupa tidak akan menimbulkan masalah.

VPN ini ialah sangat disesuaikan dan memberi anda semua yang anda perlukan untuk memperhalusi keselamatan dalam talian anda. Ia menggunakan penyulitan 256-bit dan melindungi terhadap kebocoran WebRTC, DNS, dan IPv6 secara lalai. Anda boleh menggunakan dua VPN sekaligus, mengakses Tor dengan VPN, dan menyekat iklan atau malware secara automatik. NordVPN mempunyai dasar tiada log dan membolehkan anda membayar dalam Bitcoin. Ini bermakna jika anda menggunakan alamat e-mel boleh guna untuk mendaftar, anda akan hampir tidak boleh dipercayai sepenuhnya.

Perkhidmatan ini mempunyai aplikasi Linux, MacOS, Windows, Android dan iOS. Pemasangan manual diperlukan untuk penghala rangkaian.

DISKAUN TIGA TAHUN: Jimat 75% dengan melanggan rancangan tiga tahun NordVPN. Ini mengurangkan kos bulanan sehingga hanya $ 2.99.

Baca kajian penuh kami NordVPN.

4. IPVanish

IPVanish

Apps Available:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Laman web: www.IPVanish.com

Jaminan wang balik: 7 HARI

IPVanish terkenal dengan kelajuan tinggi dan sokongan berbilang platform yang sangat baik. Ia menawarkan akses kepada lebih daripada 1,100 pelayan di seluruh dunia, dengan 35 di Kanada sahaja. Ia adalah pilihan yang sangat kuat jika anda ingin melindungi pelbagai peranti, kerana ia membenarkan sehingga sepuluh sambungan serentak manakala kebanyakan pesaingnya membenarkan antara tiga dan enam.

VPN ini menggunakan penyulitan 256-bit, DNS dan perlindungan kebocoran IPv6, dan suis bunuh (dalam semua versi perisian) untuk melindungi lalu lintas anda dari mata yang bersinar. Ia membolehkan pengguna untuk membongkar trafik OpenVPN, menukar alamat IP pada jangka masa yang ditetapkan, dan menyekat semua lalu lintas tempatan. IPVanish tidak menyimpan log sesi atau koneksi, jadi aktiviti anda tidak dapat dikesan kembali kepada anda. Buat ini adalah VPN yang popular untuk mengutuk dan untuk Kodi. Sokongan pelanggan bersedia untuk membantu melalui sembang langsung, 24/7.

Apl IPVanish tersedia untuk peranti Android, Windows, iOS, MacOS, dan Amazon Fire. Sistem Linux dan beberapa router rangkaian juga disokong melalui konfigurasi manual.

EKSKLUSIF: Simpan 46% pada langganan IPVanish anda di sini. Setiap pelan termasuk percubaan bebas 7 hari, bebas.

Baca ulasan penuh kami IPVanish.

5. PrivateVPN

PrivateVPN

Apps Available:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Laman web: www.PrivateVPN.com

Jaminan wang balik: 30 HARI

PrivateVPN mempunyai dua pelayan Kanada (satu di Toronto dan satu di Vancouver) dan sekitar 80 di tempat lain. Bagaimanapun ia tidak mempunyai saiz rangkaian, ia lebih daripada sekadar membuatnya cepat; PrivateVPN cukup pantas untuk menyiarkan video HD secara langsung tanpa sebarang isu. Selain itu, ia boleh menyahsekat beberapa platform penstriman yang paling popular di Kanada termasuk Netflix, TVA dan Sportsnet Now.

PrivateVPN melindungi daripada kebocoran DNS, IPv6, dan WebRTC, dan mengekalkan aktiviti anda tersembunyi di balik penyulitan 256-bit. Ia juga mempunyai a dasar tanpa pembalakan yang ketat, jadi jika anda membayar dalam Bitcoin dan gunakan e-mel untuk mendaftar, anda akan hampir sama tanpa nama dalam talian. Perkhidmatan pelanggan PrivateVPN adalah duanya; ia menawarkan sokongan 24/7 atas sembang langsung dan kakitangan boleh memasang atau mengkonfigurasi perisian untuk anda dari jauh (dengan izin anda, tentu saja).

VPN ini dilengkapi dengan aplikasi untuk Windows, MacOS, iOS, dan Android. Ia boleh dipasang secara manual pada peranti Linux dan penghantar wayarles yang disokong.

TAHUN TAHUNAN: Pilih rancangan satu tahun PrivateVPN untuk mendapatkan lima bulan lagi percuma dan menjimatkan lebih daripada 70%.

Baca kajian penuh kami PrivateVPN.

Bolehkah saya menonton TV Kanada di luar negara dengan VPN percuma??

Walaupun VPN percuma boleh menggoda, kami tidak mengesyorkan menggunakannya, terutamanya jika anda ingin menstrimkan. Perkhidmatan ini cenderung mempunyai rangkaian pelayan kecil dengan kemasukan pengguna yang berterusan. Ini menyebabkan kelembapan yang besar, yang dapat dilihat dalam kelajuan melayari yang perlahan dan sering mengejutkan video yang memakan waktu lama untuk penimbal. Di samping itu, kebanyakan VPN percuma tidak dapat memintas geo-blocking pada perkhidmatan penstriman popular, jadi anda mungkin tidak dapat menonton apa-apa.

VPN percuma perlu membayar untuk rangkaian mereka entah bagaimana, tetapi kerana mereka tidak mengecaj pengguna mereka secara langsung, mereka mencari cara lain untuk mendapatkan wang. Anda akan sentiasa mendapati bahawa mereka disokong iklan, yang tidak ada yang baru. Masalahnya ialah sesetengah menggunakan kuki menjejaki untuk keuntungan daripada pengguna mereka dengan cara yang berbeza. Kuki ini membolehkan syarikat menyimpan tab di mana laman web yang anda lawati dan berapa kerap. Data ini boleh membentuk profil pengguna terperinci untuk dijual kepada pihak ketiga.

Kecuali anda sudah biasa dengan selok-belok rangkaian komputer, boleh jadi sukar untuk dimaklumkan jika anda juga menggunakan VPN yang sah atau tidak. Kajian pada tahun 2015 sebanyak 283 aplikasi VPN percuma mendapati bahawa lebih daripada 38% termasuk malware, dan yang tidak, 84% membocorkan data melalui IPv6. Lebih buruk lagi, 18% tidak pernah mengesan lalu lintas pengguna sama sekali. Malah perkhidmatan terkenal datang dengan risiko, seperti yang kita dapati semasa skandal Hola botnet.

Cara terbaik untuk melindungi diri anda secara dalam talian adalah dengan menggunakan VPN yang bereputasi yang tidak mempunyai maklumat peribadi yang boleh dikenalpasti dan mempunyai sejarah berdiri untuk privasi penggunanya.

Berkaitan: Bagaimana untuk mendapatkan alamat IP Kanada

Saluran dan perkhidmatan Kanada yang boleh saya gunakan dengan VPN?

Jika anda biasanya tinggal di Kanada tetapi kini berada di luar negara, terdapat sedikit anda tidak dapat mengakses dengan VPN. Jika diminta, sila log masuk dengan butiran penyedia kabel anda dan anda akan dapat memulakan aliran serta-merta. CTV, CityTV, Space, dan Sportsnet semuanya mempunyai aliran langsung dalam talian yang boleh anda akses ke luar negara dengan cara ini.

Tidak mempunyai TV kabel? Masih terdapat banyak kandungan Kanada untuk menonton di platform seperti CHCH, CP24, TVA dan CBC. Aliran ini bebas-berjaga dan tidak memerlukan anda membuat akaun, tetapi biasanya mereka disekat geo, bermakna anda masih perlu menggunakan VPN untuk menonton.

Di samping itu, beberapa perkhidmatan penstriman, termasuk Netflix, mempunyai perpustakaan kandungan yang berlainan untuk negara-negara yang berbeza, jadi jika anda melakukan perjalanan dan mendapati sesuatu yang anda ingin tonton tidak
tersedia, anda hanya boleh menyambung ke VPN dan melihat apakah ia berada dalam keadaan biasa anda perpustakaan negara.

Bagaimana lagi boleh VPN membantu saya?

Jika anda kerap perjalanan, anda boleh menggunakan VPN untuk lebih daripada sekadar streaming. Sebagai contoh, jika anda log masuk ke RBS anda, Bank of Montreal (BMO), atau akaun bank CIBC dari negara yang berbeza, anda menjalankan risiko untuk mengelakkan sistem pencegahan penipuan automatik. Walau bagaimanapun, jika anda menyambung ke pelayan Kanada terlebih dahulu, ini tidak mungkin.

Perjalanan sebenarnya boleh menimbulkan masalah menggunakan perkhidmatan biasa anda. Anda boleh mendapati diri anda tidak dapat meletakkan pertaruhan di laman perjudian biasa anda kerana geo-locking, atau akhirnya terkunci daripada permainan kegemaran anda kerana login baru di negara asing. VPN bukan sahaja membantu mengurangkan risiko kejadian ini, tetapi membolehkan anda melindungi diri anda ketika menggunakan rangkaian wifi umum.  

Lihat juga: VPN terbaik untuk Kanada

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

6 + 1 =

map