Bagaimana untuk memasang NordVPN di Amazon Fire TV / Stick Kebakaran (dengan tutorial video)

NordVPN adalah salah satu VPN yang paling popular di dunia, dan kini menjadikan aplikasi khusus untuk pengguna Fire TV. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memasang NordVPN pada Firestick dalam beberapa minit sahaja.


Setelah naik dan lari, anda boleh menggunakan apl ini untuk membuka sekatan video terkunci rantau dan menghalang pengintip pihak ketiga daripada mengintip aktiviti dalam talian anda.

Bagaimana untuk memasang NordVPN pada Firestick

NordVPN baru-baru ini melancarkan versi Fire-compatible aplikasi TV yang boleh anda dapatkan secara langsung dari Amazon. Inilah caranya memasang NordVPN pada Stick TV Kebakaran atau Kubus TV Kebakaran:

  1. Daftar untuk NordVPN di laman webnya. Setiap langganan datang dengan jaminan wang balik 30 hari, jadi anda boleh mencubanya tanpa risiko.
  2. Hidupkan TV Kebakaran anda dan muatkan skrin utama.
  3. Navigasi ke ikon kaca pembesar di bahagian atas dan pilihnya. Masukkan "NordVPN"Ke dalam bar carian.
  4. Pilih NordVPN aplikasi. Ia sepatutnya menjadi hasil pertama.
  5. Klik Dapatkan butang dan tunggu aplikasi dimuat turun dan dipasang.
  6. Butang Get sekarang seharusnya menjadi Buka butang. Klik ia. Anda juga boleh membuka NordVPN dari anda Apps halaman.
  7. Aplikasi NordVPN akan dijalankan. Jika digesa untuk kemas kini, pilih muat turun dan pasang, kemudian Pasang kemas kini.
  8. Apabila digesa, masukkan nama pengguna dan kata laluan yang anda gunakan untuk mendaftar pada langkah # 1.
  9. Anda kini boleh memilih pelayan dan bersambung ke VPN.

Cara memasang NordVPN secara manual pada Firestick (kaedah lama)

Sebelum NordVPN membebaskan versi aplikasi TV Kebakaran, memasang NordVPN pada Firestick diperlukan memuat turun versi telefon Android aplikasi bersama-sama dengan aplikasi khas yang membolehkan navigasi skrin sentuh pada TV Kebakaran. Tidak banyak panggilan untuk menggunakan kaedah ini untuk NordVPN lagi, walaupun masih perlu berdaya maju untuk VPN lain tanpa aplikasi khusus Firestick.

Dalam tutorial ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk memasang dan menggunakan aplikasi VPN di Amazon Fire TV Stick. Walaupun arahan itu mempunyai NordVPN, anda boleh menggunakannya untuk memasang hampir semua apl Android yang tidak tersedia di gedung aplikasi TV Kebakaran. Untuk bermula, anda memerlukan Firestick generasi kedua atau yang lebih baru. Anda juga memerlukan akses kepada fail APK aplikasi VPN anda. Ini boleh dimuat turun terus dari laman web NordVPN.

Kerana bagaimana antara muka apl Android NordVPN direka, tidak mustahil untuk benar-benar mengawal aplikasi menggunakan remote default yang disertakan dengan Stick Kebakaran. Untuk mengelilingi ini, anda boleh membeli tetikus Bluetooth atau kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda boleh mengawal input dengan telefon pintar atau tablet di bahagian seterusnya

Dari skrin utama, pergi ke bahagian atas dan pilih Tetapan, kemudian Peranti. Pergi ke Pilihan pemaju, dan togol kedua-dua tetapan ini-Debugging ADB dan Aplikasi dari sumber yang tidak diketahui-pada.

firestick vpn sumber tidak diketahui

Kembali ke skrin utama dan pilih kanta pembesar ikon untuk mencari aplikasi yang dipanggil Muat turun. Pilih "Dapatkan"Dan biarkan aplikasi dipasang, kemudian bukanya.

firewall vpn downloader

Ketik URL muat turun ke fail APK. Ini boleh mengambil sedikit masa untuk dilakukan dengan jarak jauh. Pautan muat turun sebenar untuk NordVPN adalah terlalu lama dan mengandungi tan simbol, jadi sebaliknya, saya akan pergi ke halaman yang mengandungi pautan tersebut di laman NordVPN, dengan cara saya dapat menaip URL yang lebih mudah. Ini akan membuka penyemak imbas asas dalam aplikasi Unduh. Kemudian saya hanya mencari pautan muat turun menggunakan kawalan arah di jauh dan klik pada butang tengah untuk memulakan muat turun.

firetick vpn apk

Apabila muat turun selesai, anda akan digesa untuk memasang aplikasinya. Pilih Pasang, kemudian Buka. Sebaik sahaja anda memasangnya, anda boleh keluar dari Pengundera.

pemasangan vpn firestick

Oleh kerana NordVPN dilihat sebagai aplikasi pihak ketiga, ia tidak muncul di laman utama kami atau halaman Aplikasi kami. Sebaliknya, anda perlu pergi ke Tetapan > Permohonan > Urus aplikasi yang dipasang dan pilih apl VPN anda dari senarai. Kemudian klik Pelancaran aplikasi.

pelancaran vpn firestick

Kini untuk sebahagian kamu, itu sahaja. Bergantung pada reka bentuk aplikasi dan bagaimana ia dibentangkan, anda mungkin boleh log masuk dan berhubung dengan segera.

nordvpn api tv disambungkan 2

Walau bagaimanapun, dengan NordVPN dan banyak aplikasi VPN lain, itu tidak berlaku. Cuba untuk memaksa butang terhad pada jarak jauh untuk berinteraksi dengan aplikasi skrin sentuh adalah mustahil. Kami akan memerlukan tetikus.

Bagaimana untuk mengawal NordVPN pada Firestick dengan aplikasi tetikus (kaedah lama)

Anda boleh menggunakan tetikus Bluetooth dan menyambungkannya ke TV Kebakaran anda jika anda mempunyai satu. Pilihan lain adalah menggunakan telefon pintar atau tablet untuk mengendalikan TV Kebakaran dari jauh. Kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melakukan yang terakhir.

Amazon mempunyai apl jauh TV untuk kayu api, tetapi ia tidak memberi anda kawalan tikus. Sebaliknya, ia hanya mereplikasi fungsi asas jarak jauh fizikal. Saya cuba beberapa penyelesaian yang berbeza untuk ini dan mendapati pilihan terbaik untuk menjadi aplikasi yang dipanggil Jauh untuk TV Kebakaran. Aplikasi ini berharga $ 2 tetapi bernilai wang yang dibelanjakan. Jika anda mahu pilihan percuma, anda boleh cuba CetusPlay, yang lebih kurang sama dan boleh didapati di gedung aplikasi TV Kebakaran. Walau bagaimanapun, semasa saya dapat mengawal pergerakan tetikus dengan CetusPlay, saya tidak dapat mendapatkan klik untuk diteruskan. Perbatuan anda mungkin berbeza-beza, jadi saya menggalakkan anda untuk mencuba CetusPlay terlebih dahulu jika anda mahu pilihan percuma. Dalam tutorial ini, saya hanya akan menggunakan Remote for Fire TV. Kedua-dua versi Android dan iOS boleh didapati.

jauh untuk tv seunit 1

Jadi, anda perlu mendapatkan aplikasi ini pada kedua-dua Stick TV Kebakaran dan pada telefon atau tablet Android anda. Versi Android hanya boleh didapati dari gedung apl Amazon dan bukan Google Play. Perhatikan bahawa pemaju membuat aplikasi yang sama
untuk peranti Android TV dan mempunyai ikon yang sama di Google Play. Ini bukan aplikasi yang betul. Anda perlu memasang aplikasi Amazon App Store pada peranti Android anda untuk mendapatkan yang khusus untuk Fire TV. Selagi anda hanya menggunakan satu akaun Amazon, anda hanya perlu membelinya sekali sahaja.

jauh untuk ss tv kebakaran 2

Saya tidak menguji versi iOS, dan ia mempunyai ulasan 1-bintang pada masa menulis, jadi teruskan risiko anda sendiri. Untuk kreditnya, beberapa ulasan mengatakan ia berfungsi. Malangnya, nampaknya anda perlu membelinya sama ada di TV Kebakaran anda dan di Apple App Store, yang nampaknya menjadi penyebab kekecewaan di kalangan pengulas.

Sebaik sahaja anda memasang aplikasi pada TV Kebakaran anda, membukanya dan pastikan item pertama ditukar kepada, dan yang kedua untuk memulakan aplikasi pada boot adalah pilihan. Anda harus melihat penunjuk status berhampiran bahagian bawah yang mengatakan "Bermula". Tiada tindakan lain yang diperlukan di sini, aplikasi hanya berjalan di latar belakang.

Pastikan Stick TV Kebakaran dan peranti Android kedua adalah kedua-duanya disambungkan ke rangkaian wifi yang sama. Anda kemudian boleh mencari Stick Fire TV anda di apl telefon atau tablet untuk menyambung kepadanya. Kemudian anda boleh klik Tetikus pilihan dan gunakan skrin telefon anda seperti pad sentuh pada komputer riba. Cukup ketik skrin untuk mengklik. Untuk tatal gunakan s-up dan s-down butang.

Sekarang kita boleh membuka NordVPN dan menggunakannya dari aplikasi jauh. Untuk Nord, kami hanya klik pada ikon orang untuk sampai ke halaman log masuk dan masukkan kelayakan kami. Kemudian kami boleh memilih lokasi dan bersambung kepadanya. Kali pertama anda melakukan ini, anda akan diminta untuk membolehkan aplikasinya disambungkan. Sambungan harus tetap aktif sehingga anda mengecilkan peranti atau memutuskan sambungan secara manual.

Dan itu sahaja! Firestick anda sekarang menggunakan VPN.

VPN alternatif yang menjadikan aplikasi TV Kebakaran

Saya ingin menunjukkan beberapa penyedia terbaik yang lain yang mempunyai aplikasi yang dioptimumkan oleh TV di kedai aplikasi Amazon Fire TV. Mereka adalah ExpressVPN dan IPVanish. Ini tidak memerlukan sebarang penyelesaian atau tweak khusus untuk berfungsi, dan mereka berfungsi sepenuhnya dengan hanya jauh TV Kebakaran, jadi mereka akan menjimatkan banyak masalah. Mereka juga akan mendapat kemas kini secara automatik.

ExpressVPN, cadangan atas kami untuk pengguna Fire TV, menawarkan Pembaca Comparitech 3 bulan percuma di sini apabila anda mendaftar untuk pelan tahunan, termasuk jaminan wang balik 30 hari. Atau anda boleh menjimatkan 60% pada pelan tahunan IPVanish dengan jaminan 7 hari.

Jangan gunakan APK pihak ketiga

Muat turun fail APK NordVPN dari laman web rasmi. Seperti kebanyakan apl Android, anda boleh mencari fail APK dari kedai aplikasi pihak ketiga dan tapak web APK. Kami menasihati untuk tidak memuat turun fail APK dari laman web ini kerana mereka tidak dimasukkan ke dalamnya, dalam kebanyakan kes, oleh pemaju rasmi. Seringkali pemeriksaan kecil dilakukan untuk memastikan APK dari laman web pihak ketiga selamat.

Oleh itu, APK tidak rasmi boleh diubahsuai untuk membawa malware atau melaksanakan tugas berniat jahat apabila dipasang pada peranti anda. Untuk memainkannya selamat, hanya muat turun APK dari laman web pemaju.

Mengemas kini apl VPN

Aplikasi NordVPN untuk Firestick perlu dikemas kini secara automatik sama seperti seluruh apl anda.

Jika anda memasang aplikasi secara manual, pengemaskinian adalah lebih membosankan. Kerana ia dipasang dari sumber "tidak diketahui", ia tidak akan menerima kemas kini automatik. Anda perlu memantau kemas kini dan menjalankan proses pemasangan sekali lagi dengan APK baharu apabila anda ingin mengemas kini. Satu-satunya perbezaan adalah bahawa bukannya "memasang" butang, anda akan melihat butang "kemas kini". Selebihnya adalah hampir sama.

1st-gen Firestick? Cuba VPN penghala

Jika anda menggunakan Stick TV Kebakaran pertama, aplikasi VPN tidak akan berfungsi. Anda mungkin dapat memasang aplikasinya, tetapi ia tidak akan tetap bersambung di latar belakang sebaik sahaja anda meninggalkannya. Anda mesti menaik taraf Firestick anda atau menggunakan router yang kompatibel dengan VPN. Jika anda tidak pasti, periksa nombor ID FCC yang terletak di Firestick itu sendiri. Batang gen pertama mempunyai nombor 2ABDU-0509.

Dengan mengkonfigurasi VPN pada penghala wifi anda, semua peranti yang menyambung kepadanya akan mengangkut lalu lintas mereka melalui pelayan VPN. Tetapi kebanyakan router tidak menyokong VPN secara lalai.

Anda memerlukan perisian tegar router yang serasi dengan VPN, dan router yang serasi dengan firmware itu. Semak sama ada model penghala anda serasi dengan firmware Tomato atau DD-WRT, kedua-duanya menyokong VPN. Alternatif alternatif lain termasuk OpenWRT dan AsusWRT.

Lihat senarai VPN terbaik kami untuk DD-WRT dan VPN terbaik untuk router Tomato untuk mendapatkan cadangan dan arahan persediaan yang berguna.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 33 = 34

map