Bagaimana untuk menonton VH1 hidup dalam talian dari mana-mana sahaja (di luar AS) dengan VPN

Bagaimana cara menonton VH1 hidup secara dalam talian dari mana-mana sahaja


Sekiranya anda berada di luar AS, anda tidak akan dapat menonton VH1 dalam talian melainkan anda mempunyai VPN. Sebaliknya, anda akan dialihkan secara automatik ke halaman Facebook VH1. Walaupun anda berjaya mengakses laman web VH1, anda masih akan mencari mesej berikut apabila cuba menonton pertunjukan VH1:

"Cari pembekal TV anda dan kemudian log masuk dengan nama pengguna dan kata laluan anda."

Itu kerana VH1 dikunci di rantau dan memerlukan langganan TV kabel AS.

Log masuk VH1 TV

Jadi, bagaimana boleh VPN membantu? Apabila menyambung ke pelayan VPN, anda diberikan alamat IP sementara yang baru. Sebagai contoh, dengan menyambung ke pelayan AS, anda boleh mendapatkan alamat IP Amerika. Alamat IP dan lokasi sebenar anda disembunyikan dan data anda disulitkan. Oleh itu, anda boleh menggunakan VPN untuk menikmati privasi dan rahsia dalam talian yang lebih besar, serta menyahpepijat laman web dan perkhidmatan geo-terhad seperti VH1.

Bagaimana untuk menonton VH1 secara langsung dalam talian (di luar AS) dengan VPN

Ia cukup mudah untuk menonton VH1 dalam talian di luar AS menggunakan VPN. Jangan bimbang jika anda tidak pernah menggunakan VPN sebelum ini, tetapannya adalah pantas dan mudah sebaik sahaja anda memilih perkhidmatan VPN yang betul untuk anda. Ikuti sahaja langkah-langkah di bawah.

Berikut adalah cara menonton VH1 hidup dalam talian dari mana-mana sahaja:

 1. Pertama, log masuk ke VH1 dengan pembekal TV, masukkan butiran log masuk penyedia TV anda. Sekiranya anda tidak mempunyai langganan TV kabel, anda boleh menonton VH1 melalui perkhidmatan streaming berbayar atau mendapatkan pas paparan 24 jam sekali dengan melog masuk dengan akaun Facebook.
 2. Daftar dengan salah satu VPN terbaik untuk VH1 - kami mengesyorkan ExpressVPN.
 3. Muat turun dan pasang apl VPN atau sambungan penyemak imbas yang sesuai untuk peranti anda.
 4. Buka apl VPN atau pelanjutan penyemak imbas dan sambungkan ke pelayan di AS.
 5. Kosongkan cache dan kuki penyemak imbas anda supaya VH1 melupakan alamat IP dan lokasi sebenar anda. Ia kemudian harus menerima alamat IP AS baru yang disediakan oleh VPN anda.
 6. Pergi ke VH1 dan pilih kandungan yang anda ingin buka kunci. Ia kini perlu bersedia untuk menonton!

Sekiranya anda berada di luar AS atau hanya tidak mempunyai TV kabel, anda masih boleh menonton VH1 melalui perkhidmatan penstriman pilih. Ini termasuk DirecTV Now ($ 50 USD / bulan), FuboTV ($ 54.99 / month), dan Sling TV ($ 15 / bulan). Terlebih lagi, perkhidmatan ini semua menawarkan percubaan percuma supaya anda boleh mencubanya tanpa risiko.

Dengan begitu banyak VPN di pasaran, kami memutuskan untuk membantu anda mengurangkan pilihan. Untuk melakukan ini, kami hanya memilih VPN yang dapat memenuhi kriteria berikut:

 • Cepat, pelayan yang boleh dipercayai di AS untuk streaming VH1
 • Keselamatan yang kuat dengan penyulitan dan dasar tidak log
 • Desktop dan aplikasi mudah alih yang mesra
 • Sokongan pelanggan melalui sembang langsung dan e-mel
 • Membolehkan anda menyambungkan berbilang peranti pada masa yang sama
 • Jaminan wang balik supaya anda boleh mencubanya tanpa risiko

Sisa masa untuk membaca ulasan penuh? Berikut ringkasan VPN terbaik untuk menonton VH1 di luar negara:

VPN terbaik untuk menonton VH1 di luar negara

 1. ExpressVPN: Pilihan utama kami untuk VH1.Pelayan pantas di Amerika Syarikat dan menyahsekat MTV. Aplikasi mesra pemula dan sokongan 24/7. Tidak terus mengenal pasti log pengguna.
 2. NordVPN: VPN nilai terbaik. 1,900 pelayan AS untuk VH1, Netflix, dan banyak lagi. Tidak log-VPN dengan penyulitan dan 24/7 sokongan sembang langsung. Pelayan khusus untuk keselamatan tambahan.
 3. CyberGhost: Perkhidmatan yang sangat selamat dengan kelajuan hebat untuk streaming VH1. Sokongan 24/7 dan pelanjutan penyemak imbas yang mudah. Mengekalkan data dengan dasar tidak sah log.
 4. IPVanish: VPN berasaskan AS dengan pelayan di 19 bandar raya AS. Tonton VH1 di luar negara dan hapuskan Netflix AS. Sambungkan 10 peranti pada masa yang sama. Keselamatan yang kuat tanpa sebarang log.
 5. PrivateVPN: Kelajuan yang sangat pantas untuk streaming VH1, Netflix, dan MTV. Aplikasi mesra pengguna untuk desktop dan mudah alih. Sokongan sembang secara langsung dan banyak ciri keselamatan yang hebat.
 6. Surfshark: Sambungan serentak yang tidak terhad. Bekerja dengan VH1, MTV, dan banyak lagi. Aplikasi yang sangat mudah digunakan dan 24/7 sokongan sembang hidup. VPN tanpa log dengan penyulitan.

VPN terbaik untuk VH1

Inilah senarai VPN terbaik kami untuk menonton VH1 di luar negara:

1. ExpressVPN

ExpressVPNJan 2020unblocks VH1Tested Jan 2020

Apps Available:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Laman web: www.ExpressVPN.com

Jaminan wang balik: 30 HARI

ExpressVPN adalah salah satu VPN terbaik untuk membuka sekatan kandungan geo. Selain daripada VH1, ia boleh digunakan untuk menyahsekat Netflix, Hulu, MTV Amerika Syarikat, dan banyak lagi. Pelayan cepat VPN ini membenarkan penstriman langsung tanpa cacat, bebas daripada ketinggalan atau penimbal. Apa yang sangat menarik ialah saiz rangkaian ExpressVPN: terdapat lebih daripada 3,000 pelayan, merangkumi 94 negara termasuk AS. Selanjutnya, anda boleh menggunakan VPN ini untuk menjamin semua peranti anda kerana ia membenarkan sehingga lima sambungan serentak.

Sekiranya anda mencari VPN yang mudah digunakan, ExpressVPN pastinya sesuai dengan bil. Selain aplikasi hebat, ia menawarkan sambungan penyemak imbas yang membolehkan anda menyambung ke pelayan dalam beberapa saat. Terdapat juga 24/7 sokongan sembang hidup. Pendaftaran adalah mudah dan hanya memerlukan alamat e-mel dan kaedah pembayaran (anda juga boleh membayar dalam Bitcoin). Perkhidmatan ini menggunakan penyulitan AES 256-bit, DNS dan perlindungan kebocoran IPv6, dan suis bunuh untuk memastikan data anda selamat. Ia juga bernilai mengetahui bahawa ExpressVPN tidak log maklumat peribadi yang boleh dikenalpasti.

ExpressVPN tersedia untuk Windows, Mac, Linux, Android, dan iOS. Anda juga boleh memuat turun pelanjutan Chrome dan Firefox serta firmware untuk digunakan dengan penghala.

Kelebihan:

 • Buka blok seperti VH1, MTV USA, Netflix, dan banyak lagi
 • Kelajuan yang sangat baik untuk penstriman tanpa buffering atau lag
 • Satu rangkaian lebih daripada 3,000 pelayan di 94 negara
 • Sangat mudah digunakan dan termasuk 24/7 sokongan sembang hidup
 • Menyimpan data anda dengan selamat dengan penyulitan dan membunuh suis
 • Sambungkan sehingga lima peranti pada masa yang sama

Keburukan:

 • Sedikit lebih mahal daripada kebanyakan saingannya

VPN TERBAIK UNTUK MENONTON VH1: ExpressVPN adalah pilihan utama kami. Pelayan berkelajuan tinggi dan sambungan yang boleh dipercayai untuk streaming. Buka blok VH1, MTV, dan Netflix. Apl yang mesra pengguna dan pelanjutan penyemak imbas. 24/7 sokongan sembang hidup. Selamat data anda dengan penyulitan. Cubalah tanpa risiko dengan jaminan wang balik 30 hari.

Baca ulasan penuh ExpressVPN kami.

ExpressVPN CouponSpec
ial Offer - dapatkan 3 bulan tambahan FREEGET DEALCoupon digunakan secara automatik

2. NordVPN

NordVPNmenyahsekat VH1Tested Jan 2020

Apps Available:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Laman web: www.NordVPN.com

Jaminan wang balik: 30 HARI

NordVPN sangat sesuai untuk streaming kerana ia menyekat pengguna seperti Netflix, Amazon Prime Video, dan tentu saja, VH1 dengan mudah. Terima kasih kepada rangkaian lebih daripada 5,700 pelayan, kira-kira 1,900 yang berada di Amerika Syarikat, anda juga dapat menonton dalam kualiti tertinggi, tanpa sebarang ketinggalan atau penimbalan yang ketara. NordVPN bahkan menawarkan pelayan yang dioptimumkan untuk perkongsian fail P2P manakala pelayan yang dihalang memintas sekatan internet di negara-negara yang mempunyai tahap penapisan internet yang tinggi.

Reka bentuk mudah aplikasi dan sambungan penyemak imbas NordVPN menjadikannya mudah untuk mencari pelayan yang sempurna. VPN ini boleh digunakan untuk menyambung sehingga enam peranti serentak sementara terdapat juga 24/7 sokongan sembang hidup. Apabila anda menggunakan NordVPN, privasi anda dilindungi melalui penyulitan AES 256-bit, suis bunuh, dan perlindungan kebocoran DNS dan IPv6. Sama pentingnya, perkhidmatan no-log ini beribu pejabat di luar EU dan bidang kuasa AS di Panama.

Akaun NordVPN memberikan akses kepada aplikasi untuk Windows, Mac, Linux, Android, iOS, dan TV Android. Sambungan penyemak imbas ditawarkan untuk Chrome dan Firefox. Ia juga serasi dengan router pilih walaupun ini memerlukan persediaan manual.

Kelebihan:

 • Bekerja dengan baik dengan VH1 serta Netflix dan Amazon Prime Video
 • Lebih daripada 1,900 pelayan di AS dan 5,700 di seluruh dunia
 • Pelayan khusus untuk streaming P2P dan privasi yang dipertingkatkan
 • Termasuk dasar tidak log yang ketat untuk membantu anda kekal dalam talian tanpa nama
 • Selamat enam peranti serentak melalui satu akaun

Keburukan:

 • Pelayan di sesetengah negara boleh agak lambat

NILAI UNTUK UANG: NordVPN adalah perkhidmatan kos rendah dengan 1,900 pelayan mengesankan di AS untuk menonton VH1 di luar negara. Batalkan Netflix. Membolehkan anda menyambungkan enam peranti secara serentak dan menawarkan sokongan 24/7. Tawaran keselamatan yang kuat dengan pelayan khusus dan dasar tanpa log yang ketat. Jaminan wang balik 30 hari.

Baca kajian NordVPN penuh kami.

NordVPN CouponSave 70% pada rancangan 3 tahunGET DEALDiscount diterapkan secara automatik

3. CyberGhost

Cyberghostmenyahsekat VH1Tested Jan 2020

Apps Available:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Laman web: www.Cyberghost.com

Jaminan wang balik: 45 HARI

CyberGhost adalah VPN berasaskan Romania yang menawarkan kelajuan dan keselamatan. Ia mempunyai beribu-ribu pelayan di 90 negara, termasuk AS. Ini bermakna anda boleh menggunakannya untuk menyahsekat laman web dan perkhidmatan AS seperti VH1 dan Netflix AS. Tidak seperti banyak ISP, CyberGhost tidak mengehadkan jalur lebar anda, membuat pengalaman yang lebih baik apabila mengalir dan mengerikan. Lebih baik lagi, ia membolehkan anda mengamankan tujuh peranti secara bersamaan melalui satu akaun.

VPN ini datang dengan jaminan wang balik 45 hari yang murah - jauh lebih panjang daripada kebanyakan VPN. Oleh itu, anda boleh mencubanya tanpa risiko. Terdapat juga 24/7 sokongan sembang secara live jika anda mempunyai sebarang pertanyaan. Pakej keselamatan CyberGhost yang kukuh terdiri daripada penyulitan AES 256-bit, suis bunuh automatik, penyekat iklan, pengimbas malware, dan perlindungan dari kebocoran DNS dan IPv6. Anda juga dilindungi dengan polisi tidak log yang ketat yang memastikan maklumat peribadi anda tetap tertutup.

Anda boleh menggunakan CyberGhost melalui aplikasi berikut: Windows, Mac, Android, iOS, Android TV, dan Amazon Fire Stick. Anda juga boleh memuat turun pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox. Pemasangan manual diperlukan untuk digunakan dengan Linux dan penghala.

Kelebihan:

 • Banyak pelayan AS untuk membuka kunci VH1, Netflix AS, dan banyak lagi
 • Menawarkan kelajuan yang baik dan lebar jalur tanpa had untuk streaming
 • Termasuk jaminan wang balik selama 45 hari
 • Banyak ciri keselamatan termasuk pengimbas malware
 • Sokongan sembang langsung tersedia 24/7

Keburukan:

 • Tiada aplikasi yang ditawarkan untuk Linux

BANDWIDTH UNLIMITED: CyberGhost adalah VPN yang pantas untuk streaming VH1 di luar AS. Juga menyekat Netflix AS. Sambungkan sehingga tujuh peranti pada masa yang sama. Termasuk sokongan 24/7 melalui sembang langsung dan dasar tidak sah log. Apl yang mesra pengguna dan pelanjutan penyemak imbas. Jaminan wang balik 45 hari.

Baca kajian CyberGhost penuh kami.

CyberGhost Kupon TAHUN BARU KHAS: MELINDUNGI 80% pada rancangan 3 tahun + 2 bulan freeGET DEAL Diskaun digunakan secara automatik

4. IPVanish

IPVanishmenyahsekat VH1Tested Jan 2020

Apps Available:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Laman web: www.IPVanish.com

Jaminan wang balik: 7 HARI

IPVanish beribu pejabat di AS dan mempunyai beratus-ratus pelayan di 19 bandar raya AS. Dengan pelayan berkelajuan tinggi di 60 negara, termasuk UK dan Australia, IPVanish menjadikannya mudah untuk menyekat kandungan yang disekat geo, sama ada VH1 atau Netflix AS. Apa yang membezakan IPVanish daripada banyak pesaingnya ialah ia membolehkan sehingga 10 sambungan serentak, menjadikannya pilihan yang tepat untuk berkongsi dengan keluarga.

Apabila anda menggunakan IPVanish, anda mempunyai pilihan untuk menyambung dengan cepat ke pelayan yang terbaik. Anda juga boleh mencari peta lokasi pelayan atau juga ditapis oleh latensi pelayan. Perkhidmatan VPN ini termasuk sokongan 24/7 melalui sembang langsung dan dasar tidak log untuk privasi dalam talian anda. Penyulitan AES 256-bit, perlindungan kebocoran DNS, dan suis bunuh semua digunakan untuk memastikan data anda tidak pernah dikompromikan, walaupun selama satu saat.

Mendaftar dengan IPVanish bermakna anda boleh menjamin peranti anda melalui aplikasi untuk Windows, Mac, Android, iOS, dan Amazon Fire TV. Pemasangan manual diperlukan untuk Linux dan penghala.

Kelebihan:

 • Pelayan di 19 bandar raya AS untuk menonton VH1 di luar negara
 • Membolehkan anda mempunyai sehingga 10 sambungan serentak
 • Membuatnya cepat dan mudah untuk mencari pelayan yang sempurna untuk keperluan anda
 • Menyediakan 24/7 sokongan melalui live chat
 • Menggunakan penyulitan dan dasar tidak log untuk melindungi privasi anda

Keburukan:

 • Tidak menawarkan pilihan untuk membayar dalam Bitcoin
 • Berasaskan negara anggota Five Eyes (Amerika Syarikat)

SERVERS DI 19 CITIES AS: IPVanish beribu pejabat di Amerika Syarikat dan menawarkan beratus-ratus pelayan di 19 bandar raya AS. Ia membolehkan anda mempunyai sehingga 10 sambungan serentak dan menawarkan 24/7 sokongan sembang langsung. Perkhidmatan yang sangat selamat dengan dasar penyulitan dan tidak log. Jaminan wang balik 7 hari.

Baca ulasan IPVanis
h penuh kami.

IPVanish CouponSAVE 60% pada rancangan tahunanGET DEALDiscount diterapkan secara automatik

5. PrivateVPN

PrivateVPNmenyahsekat VH1Tested Jan 2020

Apps Available:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Laman web: www.PrivateVPN.com

Jaminan wang balik: 30 HARI

PrivateVPN sangat sesuai untuk streaming kerana pelayan kelajuan tinggi. Sesungguhnya VPN ini membuka kunci banyak perkhidmatan streaming popular. Selain daripada VH1, ia berfungsi dengan Netflix, BBC iPlayer, HBO Go, dan banyak lagi. Perkhidmatan ini amat disyorkan untuk pemula VPN kerana ia sangat mudah digunakan. Aplikasi desktop dan mudah alihnya bersambung ke pelayan yang mudah dan bebas stres. Apa lagi, PrivateVPN membolehkan anda menyambung sehingga enam peranti pada masa yang sama.

VPN ini melindungi privasi anda menggunakan perlindungan enkripsi AES, DNS dan IPv6 256-bit, suis pembunuh (yang memastikan data anda tidak terjejas sekiranya sambungan anda jatuh) dan dasar sifar log, PrivateVPN berpusat di Sweden dan menyatakan bahawa ia tidak tahu apa yang anda lakukan secara dalam talian. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, PrivateVPN menawarkan sokongan sembang secara langsung serta bantuan dan pemasangan jauh.

Aplikasi PrivateVPN boleh dimuat turun untuk Windows, Mac, Android, dan iOS manakala router dan Linux boleh dikonfigurasi secara manual.

Kelebihan:

 • Pelayan pantas untuk streaming VH1 di luar AS
 • Aplikasi yang sangat baik untuk desktop dan mudah alih (sangat mudah digunakan)
 • Keselamatan yang kuat termasuk dasar penyulitan dan tidak log
 • Gunakan PrivateVPN pada sehingga enam peranti pada masa yang sama

Keburukan:

 • Tidak menyediakan sebarang pelanjutan penyemak imbas
 • Rangkaian yang sangat kecil hanya 100 pelayan

STRESS-FREE STREAMING: PrivateVPN mempunyai pelayan pantas untuk streaming VH1 tanpa buffering dan lag. Juga membuka kunci Netflix dan HBO Go. Sangat mudah untuk menggunakan aplikasi dan sokongan sembang langsung. Dasar tidak log dan membolehkan anda menyambungkan enam peranti pada masa yang sama. Jaminan wang balik 30 hari.

Baca kajian PrivateVPN penuh kami.

PrivateVPN CouponSpecial Deal - save 83% on the 2 year planGET DEALDiscount applied automatically

6. Surfshark

SurfShark VPNmenyahsekat VH1Tested Jan 2020

Apps Available:

 • PC
 • Mac
 • IOS
 • Android
 • Linux

Laman web: www.Surfshark.com

Jaminan wang balik: 30 HARI

Surfshark boleh digunakan untuk menonton VH1 di luar negara. Apa lagi, ia berfungsi dengan baik dengan MTV USA, Netflix, dan Amazon Prime Video. Perkhidmatan ini menawarkan kelajuan yang baik untuk aliran lancar dalam 1080p HD. Secara keseluruhan, ia mempunyai sekitar 800 pelayan yang tersebar di 50 negara di seluruh dunia. VPN ini sempurna jika anda mempunyai banyak peranti atau anda berkongsi dengan keluarga kerana ia membenarkan nombor tanpa had sambungan serentak.

VPN ini beribu pejabat di Kepulauan British Virgin di mana ia tidak tertakluk kepada undang-undang pengekalan data mandatori. Ia menawarkan banyak ciri termasuk 24/7 sokongan sembang hidup, aplikasi mesra pemula dan sambungan penyemak imbas, dan keselamatan yang kukuh. Sesungguhnya, ketika memelihara data anda, Surfshark benar-benar bersinar. Ia menggunakan penyulitan AES 256-bit, DNS dan perlindungan kebocoran IPv6 serta suis membunuh, dasar tanpa log yang ketat, dan keupayaan untuk menyekat iklan dan penjejak dengan ciri CleanWebnya.

Anda boleh menjamin pelbagai peranti terima kasih kepada aplikasi Surfshark untuk Windows, Mac, Android, iOS, dan Amazon Fire TV. Terdapat juga sambungan pelayar Chrome dan Firefox. Walau bagaimanapun, pemasangan manual diperlukan untuk digunakan dengan Linux dan router.

Kelebihan:

 • Gunakannya untuk menonton VH1, MTV USA, dan Netflix
 • Selamatkan nombor peranti yang tidak terhad pada masa yang sama
 • Apl yang mesra pengguna dan pelanjutan penyemak imbas
 • Banyak ciri keselamatan termasuk dasar tidak log dan penyekat iklan

Keburukan:

 • Hanya menawarkan sekitar 800 pelayan
 • Beberapa kelajuan pelayan yang tidak konsisten

SEMPURNA UNTUK KELUARGA: Surfshark membolehkan nombor tanpa had sambungan serentak - sesuai untuk berkongsi dengan keluarga. Tonton VH1 di luar negara dan juga Netflix. Aplikasi mesra pemula dan 24/7 sokongan sembang hidup. VPN tanpa log yang menghalang iklan dan pelacak. Jaminan wang balik 30 hari.

Baca kajian Surfshark penuh kami.

Surfshark CouponSpecial Deal - save 83% + 3 Months FREEGET DEALDiscount applied automatically

Bolehkah saya menggunakan VPN percuma untuk menonton VH1?

Sesetengah VPN percuma membolehkan anda menonton VH1 secara langsung tetapi anda masih akan membuang masa anda. Alasan untuk ini adalah bahawa VPN percuma purata mempunyai sangat sedikit pelayan dan terlalu banyak pengguna, mengakibatkan kelajuan lambat dan prestasi sekejap. Malah, VPN percuma sering mempercepatkan jalur lebar pengguna dalam usaha untuk mengelakkan masalah ini. Oleh itu, anda mungkin akan mengalami banyak lag dan masa penimbungan yang panjang apabila live streaming VH1 dengan VPN percuma. Lebih buruk lagi, sangat sedikit VPN percuma boleh menyahsekat perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix dan HBO Go.

Satu lagi sebab mengapa kami tidak mencadangkan VPN percuma ialah kurangnya keselamatan mereka. Apabila anda menggunakan VPN percuma, data anda jarang dienkripsi. Selanjutnya, sekiranya sambungan VPN jatuh, benar anda alamat IP mungkin terdedah kerana kekurangan suis membunuh. Mana-mana VPN yang baik harus menawarkan dasar tidak benar log untuk melindungi privasi anda. Malangnya, banyak VPN percuma membuat wang dengan melayari sejarah penyemakan imbas anda dan menjual maklumat ini kepada pengiklan.

Apa yang boleh saya tonton di VH1?

Walaupun fokus awal VH1 adalah pada video muzik, sejak itu ia menumpukan perhatiannya kepada pengaturcaraan realiti. Anda boleh hidup aliran VH1 serta menonton rancangan TV atas permintaan. Berikut adalah senarai beberapa kandungan yang anda boleh tonton di VH1:

 • Isteri Bola Keranjang
 • Girls Cruise
 • Menjerit
 • Krew Ink Hitam
 • Perlumbaan Drag RuPaul
 • Cinta & Hip Hop Hollywood
 • Krew cartel
 • Martha & Cabaran Parti Snoop Potluck
 • Wild 'N Out
 • T.I. & Tiny: Friends & Hustle Keluarga

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 15