Comcast throttling Netflix dan YouTube? Bagaimana untuk menguji dan membaikinya pada tahun 2020

Comcast throttling Netflix - Bagaimana untuk menguji dan membetulkannya


Walaupun Comcast telah mengakui untuk mempercepatkan kelajuan internet pada masa lalu, menurut pengumuman awam terbaharu mengenai isu itu, ia tidak lagi menjalankan amalan tersebut. Walau bagaimanapun, banyak pengguna yakin bahawa syarikat itu masih boleh mempercepatkan kelajuan. Khususnya, pengguna mengadu bahawa Comcast adalah pendeteksian Netflix dan platform jalur lebar yang lain, seperti YouTube dan Skype.

Jadi bagaimana anda boleh pastikan? Pemaju telah mencipta aplikasi yang membolehkan anda menguji sama ada atau tidak penyedia perkhidmatan Internet anda (ISP) adalah pendikit aplikasi streaming dan komunikasi tertentu. Dan syukurlah, jika anda mendapati bahawa Comcast atau mana-mana penyedia lain sedang mendeteksi Netflix, YouTube, dan aplikasi lain, terdapat penyelesaian yang mudah. Rangkaian Peribadi Maya (VPN) akan menyulitkan trafik internet anda sehingga tidak mungkin Comcast melihat apa yang sedang anda lakukan dalam talian, termasuk platform yang anda gunakan.

Dalam siaran ini, kami mendedahkan bagaimana untuk menguji sama ada Comcast adalah pendeteksian Netflix, dan sekiranya ia adalah, bagaimana menggunakan VPN untuk memperbaikinya.

Bagaimana untuk menguji jika Comcast adalah penyusutan Netflix dan perkhidmatan lain

Penyelidik di Northeastern University telah menghasilkan alat yang bernama Wehe untuk membantu anda menguji jika ISP anda adalah pendikit aplikasi popular, seperti Netflix, YouTube, Spotify, Skype, dan Vimeo. Ia menguji kelajuan aplikasi yang berkenaan dengan kelajuan aplikasi lain pada peranti anda. Percanggahan menunjukkan bahawa ISP anda adalah kelajuan throttling. Wehe kini tersedia untuk Android dan iOS.

Kami mengesyorkan membaca melalui borang persetujuan yang agak singkat sebelum menggunakan aplikasinya, seperti yang ditunjukkan dalam arahan di bawah.

Inilah caranya menggunakan Wehe untuk melihat apakah Comcast adalah throttling:

 1. Muat turun aplikasi Wehe untuk peranti mudah alih anda.
 2. Pastikan anda disambungkan ke rangkaian wifi rumah anda.
 3. Lancarkan aplikasi dan baca melalui borang persetujuan (lihat nota di bawah). Hit Terima jika anda baik-baik saja dengannya.
 4. Pilih Jalankan Ujian dari menu.Kami menetapkan untuk menguji Netflix throttling Comcast.
 5. Gunakan butang togol untuk memilih aplikasi yang ingin anda jalankan ujian. Sebagai contoh, jika anda hanya berminat dengan Netflix, toggle yang lain ke kedudukan (putih).
 6. Memukul biru Jalankan Ujian butang. Keputusan untuk setiap aplikasi akan muncul apabila ujian dijalankan.
 7. Untuk melihat hasil sebelumnya, pilih Keputusan Sebelumnya dari menu.

Keputusan pencegahan.

Setiap aplikasi boleh mengambil masa beberapa minit untuk menguji. Oleh itu, adalah yang terbaik untuk memilih hanya yang anda benar-benar berminat. Ingat bahawa anda boleh menggunakan aplikasi ini untuk menguji pembekal selain Comcast.

Catatan: Alat ini adalah sebahagian daripada kajian penyelidikan dan tidak tepat ke hadapan privasi. Ia mengumpul beberapa maklumat, terutamanya metadata, seperti cap waktu, sistem pengendalian anda, dan lokasi umum anda (tidak lebih spesifik daripada dalam jarak 1km), tetapi tidak ada yang dapat digunakan untuk mengenal pasti anda. Terdapat kemungkinan alamat IP anda kelihatan kepada penyelidik. Ini tidak dikenali apabila data telah diproses, tetapi masih ada sesuatu yang tidak disenangi pengguna.

Borang persetujuan.

Bagaimana untuk menghentikan Comcast throttling Netflix dan YouTube

Adakah anda mendapati bahawa Comcast memang mendeteksi Netflix atau aplikasi lain? VPN boleh membantu. Apabila anda menyambung ke VPN, semua lalu lintas anda disulitkan dan berjalan melalui pelayan perantara. Penyulitan bermakna bahawa tiada siapa, bahkan ISP anda, boleh melihat kandungan lalu lintas anda. Oleh itu, pada bila-bila masa tertentu, mereka tidak dapat memberitahu laman mana yang anda gunakan atau jika anda sedang melayari, streaming, atau memuat turun.

Berikut adalah cara untuk menghentikan Comcast throttling Netflix menggunakan VPN:

 1. Mendaftar untuk perkhidmatan VPN yang bereputasi. Kami mengesyorkan ExpressVPN, tetapi NordVPN dan Hotspot Shield adalah alternatif bajet yang hebat.
 2. Muat turun aplikasi yang sesuai untuk peranti anda dan log masuk menggunakan kelayakan baru anda.
 3. Sambung ke pelayan di lokasi pilihan anda. Jika anda sedang mencari pelayan terpantas, sesetengah pembekal secara automatik akan menghubungkan anda dengan yang terpantas untuk lokasi anda. Jika tidak, memilih salah satu geografi adalah pertaruhan terbaik anda.
 4. Buka aplikasi Netflix anda dan mulakan streaming!

Ambil perhatian bahawa anda boleh menggunakan langkah yang sama untuk mengelakkan pendidongan pada platform lain seperti YouTube dan Skype. Dan ingat, anda tidak terhad untuk menggunakan perkhidmatan AS. Dengan VPN, anda boleh mengakses platform streaming yang biasanya terhad kepada negara lain, seperti BBC iPlayer, Hulu, dan perpustakaan Netflix negara-negara lain. Hanya hubungkan ke pelayan di lokasi sumber streaming (contohnya pelayan UK untuk BBC iPlayer) dan akses perkhidmatan tersebut.

Berkaitan: VPN Terbaik untuk Comcast Xfinity

Aplikasi Netflix tidak berfungsi? Cuba penetapan ini

Netflix tidak membenarkan pengguna mengakses perpustakaan negara-negara lain kerana sekatan pelesenan. Keupayaan VPN untuk memintas sekatan ini menjadikan mereka alat yang popular untuk membuka kunci perpustakaan Netflix dari luar negara. Netflix telah mengambil perhatian amalan ini dan secara aktif menghalang pengguna apabila ia mengesan mereka menggunakan VPN.

Netflix tidak dapat menentukan lokasi sebenar pengguna VPN supaya ia cuba menghalang semua lalu lintas VPN. Ini bermakna walaupun anda berada di AS, jika Netflix mengesan anda menggunakan VPN, ia akan menghalang anda daripada mengakses katalog Netflix AS. Dalam kes ini, anda mungkin melihat ralat proksi yang berbunyi:

"Wah, ada yang salah. Ralat penyiaran. Anda seolah-olah menggunakan unblocker atau proksi. Sila matikan mana-mana perkhidmatan ini dan cuba lagi. "

Ralat proksi Netflix

Syukurlah, beberapa VPN teratas, termasuk yang disebutkan di atas, boleh disahberaikan sepenuhnya Netflix US dan beberapa versi negara lain.

Bahawa dikatakan, tidak setiap pelayan akan berfungsi, jadi anda mungkin perlu memeriksa dengan pasukan sokongan pelanggan VPN anda untuk mengetahui yang mana yang akan digunakan. Ini kelihatan seperti kerumitan, tetapi dengan pembekal VPN terbaik yang menawarkan 24/7 sokongan pelanggan berbual langsung, ini hanya perlu beberapa minit.

Jika anda masih mempunyai masalah selepas menyambung ke pelayan yang disyorkan, wakil sokongan pelanggan VPN harus dapat memandu anda melalui langkah tambahan untuk membantu menyelesaikan masalah.

Masa pendikit Comcast

Pada tahun 2006, Comcast memulakan trafik BitTorrent dengan sengaja. Pada tahun 2008, FCC memutuskan bahawa amalan ini adalah diskriminasi dan
harus ditinggalkan. Berikutan kontroversi yang diikuti, Comcast beralih kepada "sistem pengurusan kesesakan" yang baru. Daripada penggambaran aplikasi tertentu, sistem baru ini menggegarkan kelajuan umum untuk apa yang disebut syarikat itu sebagai "pengguna internet yang berat."

Pada bulan Jun, 2018, Comcast mengumumkan bahawa ia telah menghentikan amalan ini, walaupun dalam pengumuman itu ia berhak untuk melaksanakan yang sama jika dianggap perlu.

Kemaskini penyambungan Comcast Xfinity.

Walaupun ia belum mengumumkan sistem baru itu, ramai pengguna yakin bahawa Comcast mendeteksi kelajuan mereka untuk aplikasi tertentu. Berikut adalah salah satu komen baru-baru ini mengenai forum sokongan Xfinity yang melibatkan pelanggan mendakwa pendakian oleh pembekal. Pengguna ini mendakwa dia mengalami masalah streaming melalui YouTube kerana pendikit:

Dakwaan pendakian pengguna Comcast.

Adakah VPN dapat membantu saya dengan cap data saya?

Malangnya tidak.

VPN akan menghalang Comcast melihat kandungan lalu lintas internet anda. Walau bagaimanapun, ISP anda masih dapat melihat berapa banyak data yang melalui rangkaiannya.

Kebanyakan pelanggan Comcast mempunyai cap data bulanan sebanyak 1TB. Sekiranya anda secara konsisten akan mengatasi had tersebut dan menanggung caj berlebihan yang berlebihan, anda mungkin lebih baik dengan pelan data tanpa had.

Inilah pecahan:

 • Pelan Penggunaan Data Internet Terabyte: Yuran asas merangkumi 1TB data. Bayar $ 10 setiap 50 GB data tambahan sehingga $ 200 sebulan.
 • Pilihan Data Tanpa Had: Yuran asas ditambah $ 50 sebulan memberikan anda data tanpa had.

Rancangan data Comcast.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 35 = 40

map