6 pogoste prevare Paypal in kako se jim izogniti

pogoste prevare Paypal in kako se jim izognitiČe ste običajen uporabnik PayPal, se boste morda pozanimali: Prevaravci redno ciljajo na PayPal in njegovo bazo strank. Goljufije s PayPalom so lahko v obliki e-poštnih sporočil, lažnih spletnih mest z lažnim predstavljanjem, zlonamernih oglasov, sumljivih povezav in še več. Takšne prevare so zasnovane tako, da izgledajo kot uradne, da bi zvabile uporabnike, da se odpovedo zasebnim podatkom, kot so uporabniška imena in gesla, ali da nezakonito zbirajo plačila. Številne prevare s PayPalom obstajajo, vendar obstaja več možnosti, na katere boste verjetno naleteli. Tukaj je šest pogostih prevar PayPal in kako se izogniti temu, da bi jim postali žrtev


1. Napredna prevara o honorarju

Ena prevara uporabnikov PayPal, ki bi jo morali biti previdni, je bolj znana kot Napredna goljufija. Tovrstne goljufije, med katere sodi zloglasni »nigerijski princ« ali 419 prevar, so namenjene izsiljevanju žrtev pri pošiljanju sorazmerno majhnega zneska denarja z obljubo o veliko večji donosnosti.

Uporabniki PayPal so zaradi te prevare pogosto tarčali zaradi težav, ki jih prinaša vračilo denarja.

Prevare z naprednimi honorarji nad PayPalom lahko delujejo tako:

V ALL CAPS prejmete e-pošto z zadevo, v kateri je navedeno, da ste prejeli dediščino.

6 pogoste prevare Paypal in kako se jim izogniti

Ko odprete e-pošto, najdete uradno pismo od nekoga na visoki politični postaji.

6 pogoste prevare Paypal in kako se jim izogniti

Nato vam bodo povedali, da vam je zaradi precej dvomljivih razlogov dolg denarja.

6 pogoste prevare Paypal in kako se jim izogniti

In končno, boste morali navesti nekaj osnovnih informacij, ki bodo odprle linije komunikacije.

6 pogoste prevare Paypal in kako se jim izogniti

Prevara na koncu od vas zbira osebne podatke, ki jih je mogoče uporabiti pri goljufiji z identiteto, hkrati pa prinaša denar od žrtev. Opozorilni znaki te prevare so sicer jasni, izogibanje tej vrsti prevare pa je razmeroma enostavno.

Kako se izogniti prevaram z naprednimi honorarji

Na srečo vaš ponudnik e-poštnih storitev odstrani veliko večino tovrstnih prevar. Če preverite svojo e-poštno mapo z neželeno pošto, boste morda morda našli nekaj od njih (prepričani smo, da).

Če pa e-poštno sporočilo, v katerem vas prosimo, da opravite kakšno napredno plačilo za večjo nagrado, ne izgine iz vašega filtra za neželeno pošto, bodite pozorni na opozorilne znake. E-poštni naslov verjetno ne bo iz preverjenega ali zakonitega podjetja ali storitve in se verjetno ne bo ujemal z imenom, organizacijo ali vladnim uradnikom, ki je omenjen v besedilu e-pošte. Poleg tega bo v telesu e-pošte verjetno veliko črkovalnih ali slovničnih napak, kar je še en opozorilni znak, da ni iz zakonitega vira.

Na splošno pa je najbolje, da ne pošiljate naprednih plačil, zlasti posameznikom, ki jih še nikoli niste spoznali ali ne poznate. Če izdelkov ne kupujete prek spletnega nakupovalnega trga, donirate za kakšno stvar ali pošiljate denar družinam ali prijateljem, ne zaupajte sumljivim virom v spletu, ki zahtevajo denar. Če se zdi preveč dobro, da bi bilo res, je verjetno tako.

2. Prevara: »Težava z vašim računom«

Ena prevara PayPal prihaja v obliki e-poštnega sporočila, v katerem je napačno navedeno, da obstaja "težava z vašim računom". Namen tega je, da vas odpremo po e-pošti brez skrbi. Sledi besedilo, namenjeno temu, da v e-pošti kliknete povezavo, kar na koncu pripelje do spletnega mesta z lažnim predstavljanjem.

Obiskovalec nam je nedavno posredoval kopijo prevara PayPal spodaj. Ugotovili smo lahko, kje je gostila prevara, in jo zaprli v približno 5 minutah. Našli smo se tudi, kjer so bile ukradene informacije poslane s spletne strani in obvestili PayPal, da se prepriča, da so to spletno mesto zaprli in stopili v stik z vsemi prizadetimi strankami.

Kako se izogniti prevaram "težave z vašim računom"

 • NE odgovorite na e-pošto ali vnesite katere koli osebne podatke. Če ste že vnesli podatke, pojdite na našo stran Kako poročati o prevari.
 • Posredujte e-poštno sporočilo na [email protected]. PayPal bo nemudoma deloval pri zaustavitvi spletnega mesta prevare.
 • Posredujte e-poštno sporočilo na [email protected]. Ameriška zvezna komisija za trgovino (FTC) bo vaš e-poštni naslov umestila v bazo podatkov in s kombiniranimi informacijami uporabila za sledenje in pregon goljufa / neželene pošte.
 • Ne kliknite na povezave v nezaželenih e-poštnih sporočilih.

Tovrstne prevare obstaja že dolgo. Prevaranti vam pošljejo e-poštno sporočilo, v katerem vam sporočijo, da imate težavo z računom PayPal in da se morate odpraviti, če ga želite odpraviti. Tukaj je opisano e-poštno sporočilo.

Ko ga pogledate, poglejte, kako izgleda ponarejena spletna stran PayPal:

Pomembna opomba: Tukaj se prevaranti zapletejo. Besedilo povezave piše "https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run". Izgleda legitimno. Videti je, da boste poslani na varno spletno mesto PayPal. Ampak ne boš.

Kliknite to povezavo - https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

Ups! Nismo več v Kansasu, Toto. Zelo pomembna točka. Besedilo povezave lahko pove karkoli. Tam, kjer kaže, je lahko povsem drugače. Ne bodite pozorni na besedilo povezave. Pozorni morate biti na naslovno vrstico v svojem brskalniku (glejte test na domači strani Goljufije in goljufije).

Tu je besedilo s ponarejene strani Paypal:

Spoštovani uporabnik Paypala,

Danes smo imeli nekaj težav z enim od naših računalniških sistemov. Čeprav se zdi, da so težave manjše, ne tvegamo. Odločili smo se, da bomo problematični sistem odnesli brez povezave in ga nadomestili z novim sistemom. Žal smo zaradi tega izgubili nekaj podatkov o članih. Upoštevajte spodnjo povezavo in se prijavite v račun, da se prepričate, da vaše informacije ne vplivajo. Na stanje na računih to ni vplivalo.

Zaradi neprijetnosti, ki jih to povzroča, dajemo vsem uporabnikom, ki popravijo manjkajoče podatke, svoja naslednja dva dohodna prenosa brezplačno! Za naslednja dva dohodna plačila ne boste plačali nobene pristojbine *.

https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr/?cmd=_login-run

Hvala, ker uporabljate PayPal!

* - Če bi se običajno zaračunavale pristojbine, ne boste plačali ničesar za naslednja dva dohodna nakazila, ki jih prejmete.

Varnost PayPal

ZAŠČITITE SVOJO GESLO

NIKOLI nobenemu ne dajte svojega gesla in se SAMO prijavite na spletnem mestu PayPal. Če vas kdo vpraša za geslo, sledite navodilom Varnostni nasveti na spletnem mestu PayPal.

Kot vidite, ta prevara po elektronski pošti naredi vse, kar lahko, da vas prepriča, da je zakonita. Če pa e-pošta ne prihaja neposredno s PayPala, ga prezrite. In vedno preverite povezave, ki jih vsebuje e-poštno sporočilo, da preverite, ali so resnične.

»Težave z vašim računom« Prevaro PayPal so lahko tudi precej zapletene, na kar opozarja tudi ta prevara, ki jo je izpostavilo podjetje za internetno varovanje ESET.

3. »Prijazno ime« ali ponarejanje prikazovalnega imena

Druga oblika prevare po elektronski pošti, prijazno ime e-poštnih prevar, uporablja funkcijo e-poštnih sistemov, ki omogočajo, da se ime pošiljatelja skriva za „prijaznim imenom“, ki ga je mogoče videti zakonito..

Mnoge e-poštne storitve zdaj uporabljajo „prikazno ime“ za posameznike, spletna mesta ali storitve, s katerimi redno komunicirate prek e-pošte. Namesto da vsakič prikažete polni e-poštni naslov, boste morda namesto njega videli „prikazno ime“, ki je pogosto ime posameznika ali storitve.

Goljufiji lahko ta sistem uporabljajo v svojo korist tako, da ustvarijo e-poštni naslov s prikaznim imenom, ki bi lahko obstajal v vašem imeniku. Ko dobite e-poštno sporočilo s ponarejenega računa, ne le da lahko zaobide neželene filtre, morda bo videti popolnoma legitimno, če je povezan z enako legitimnim videzom e-pošte (kot je nekatera e-poštna sporočila o težavi z vašim računom).

Na primer, to ponarejanje e-poštnih sporočil USPS uporablja ponarejanje prikaznega imena:
6 pogoste prevare Paypal in kako se jim izogniti

S prevarami PayPal lahko prevara spremeni prikazno ime v vse, kar se morda zdi zakonito, vključno z uporabo pogostih besed, ki jih lahko povežete z zakonitim podjetjem, na primer »PayPal Service Customer«.

Kako se izogniti prevaram »prijaznega imena«

Z nekaj preprostimi koraki lahko hitro ugotovite, ali je e-poštno sporočilo dejansko od PayPala ali prevarant:

 • Odprite sumljivo e-poštno sporočilo, vendar NE kliknite na nobene povezave v e-poštnem sporočilu
 • Premaknite miškin kazalec nad prikazno ime v e-poštnem sporočilu, če ni viden celoten e-poštni naslov

Ponudniki e-poštnih storitev so različni. V Gmailu, na primer, preprosto odpiranje e-poštnega naslova v večini primerov razkrije celoten naslov ter vključi prikazno ime in spletni naslov. V e-poštni aplikaciji boste morda morali kazati miško nad prikaznim imenom, da razkrijete naslov. Zaradi omejitev velikosti mobilne e-pošte pogosto v celoti skrivajo e-poštni naslov in prikazujejo samo prikazno ime, kar je lahko zelo zavajajoče.

Poskrbite, da bo naslov popolnoma ustreza resničnemu spletnemu naslovu za PayPal. Poleg tega se prepričajte, da celoto spletni naslov je zakonit. Vsak e-poštni naslov, ki prihaja iz PayPala, bo imel e-poštni naslov, ki se konča na @ paypal.com. Morebitna različica tega, na primer @ intl.paypal.com, je verjetno prevara.

4. lažno predstavljanje spletnih mest ali objav v družbenih medijih (ponarejena spletna stran PayPal ali prevare v družabnih medijih)

Številna priljubljena spletna mesta se ponarejajo na različne načine. Ko prevaranti ustvarijo ponarejeno spletno mesto PayPal in poskušajo zbrati podatke o uporabnikih prek njih, je to znano kot lažno predstavljanje.

Lažno predstavljanje je oblika prevare, pri kateri kriminalci lažno predstavljajo zaupanja vredne subjekte, da žrtve nagovarjajo, da se odpovedujejo informacijam. Postavili so goljufiva spletna mesta in e-poštne naslove, ki so zasnovani tako, da izgledajo zakonito. Upamo, da boste sodelovali s ponarejenim izdelkom in se na koncu odpovedali zasebnim informacijam, vključno z uporabniškimi imeni, gesli, podatki o finančnih računih ali čemur koli drugim, kar lahko uporabite za krajo denarja ali vaše identitete.

Zunaj je veliko spletnih mest za lažno predstavljanje in v resnici po Googlovem poročilu o preglednosti so spletna mesta z lažnim predstavljanjem zdaj precej pogostejša vrsta goljufivih dejavnosti na spletu kot spletna mesta z zlonamerno programsko opremo. V resnici na spletnih mestih z lažnim predstavljanjem število spletnih mest z zlonamerno programsko opremo presega 8 do 1, kar pomeni, da je veliko večja verjetnost, da boste naleteli na lažno spletno mesto, ki je zasnovano tako, da je videti resnično in ukrade vaše podatke, kot če naletite na spletno mesto, ki poskuša namestiti zlonamerno programsko opremo na svoj računalnik.

Takole lahko izgleda ponarejeno spletno mesto PayPal:

6 pogoste prevare Paypal in kako se jim izogniti

Hitro boste opazili, da to spletno mesto prevare izgleda kot stara različica spletnega mesta PayPal. Ne da bi si ogledali podrobnosti, se je preprosto zavedeti, če mislijo, da je to spletno mesto resnično. Obstaja pa nekaj načinov, kako se izogniti padcem za pasti za lažno predstavljanje, kot je ta.

Poleg tega boste morali biti pozorni na lažne prevare v obliki oglaševanih ali objavljenih objav v družabnih medijih. TNW je o eni takšnih prevar poročal, da je Twitter dovolil razmnoževanje, kjer je prevarant kupil oglasni prostor in se pretvarjal, da je uradni (čeprav nepreverjen) uslužbenec Twitterja, ki uporabnikom ponuja priložnost, da osvojijo nagradne igre, ki jih sponzorira Twitter..

6 pogoste prevare Paypal in kako se jim izogniti

Prevara je posameznike potisnila na lažno spletno mesto, ki je bilo oblikovano tako, da je videti kot prava twitterjeva stran. Končni cilj je bil, da uporabniki vnesejo svoje uporabniško ime in geslo v obrazec, ki se dejansko ne bi prijavil v PayPal, ampak namesto tega zbral zasebne podatke.

Kako se izogniti prevaram spletnega mesta PayPal in objavam na družbenih medijih

Najprej je najlažji način, da ugotovite, ali ste na pravilnem spletnem mestu PayPal, preveriti spletni naslov v naslovni vrstici URL:

6 pogoste prevare Paypal in kako se jim izogniti

Upoštevajte, da spletni naslov glasi "security-paypal-center.com". To ni pravi PayPal naslov. Uradni naslov PayPal je „paypal.com“. Kakršna koli druga različica je verjetno prevara. Poleg tega PayPal ne uporablja edinstvenih regijskih domen, kot sta „co.uk“ za Združeno kraljestvo ali „co.jp“ za Japonsko. Vse druge različice bodo samodejno preusmerjene na URL, ki se začne z »www.paypal.com«.

Nato preverite status certificiranja spletnega mesta. V zgornjem primeru boste opazili, da zraven naslova ni simbola zaklepanja. To pomeni, da spletno mesto nima certifikata HTTPS (ali SSL). Trenutno ima večina zakonitih spletnih mest in podjetij potrdila SSL in šifriranje HTTPS.

Če spletno mesto PayPal, na katerem ste, nima simbola zaklepanja, mu ne zaupajte. To je verjetno spletna mesta z lažnim predstavljanjem. Čeprav PayPal trenutno nima najučinkovitejšega varovanja pred lažnimi spletnimi mesti, potrdilo o razširjeni validaciji (ki poleg simbola ključavnice razkriva ime organizacije), lahko še vedno preverite certifikat in preverite, ali je PayPal.com zakonito lastnik.

 • Kliknite na simbol zaklepanja
 • Kliknite na Potrdilo
 • Kliknite na Podrobnosti zavihek
 • Spodaj Polje, kliknite na Predmet

Preverite podrobnosti, navedene tukaj. Videli bi naslednje podatke ali nekaj podobnega:

6 pogoste prevare Paypal in kako se jim izogniti

Če so informacije videti precej drugače ali pa ni na voljo nobenih informacij, ste verjetno na spletnem mestu za lažno predstavljanje in morate takoj zapreti zavihek.

4. Lažna prevara o hiperpovezavah

Lažne prevare s spletnimi naslovi se lahko pojavijo kot del drugih vrst prevar, tudi znotraj e-poštnih prevar, in očitno kot del spletnega mesta z lažnim predstavljanjem. Mogoče pa boste morda našli, da bodo nekateri tatovi v internetu ustvarili ponarejene hiperpovezave, zasnovane tako, da so v besedilu videti zakonite, toda dejanski URL je ponarejen.

Kot smo že omenili, lahko besedilo hiperpovezave pove vse, kar si želimo.

Kako se izogniti prevaram s hiperpovezavo

Goljufije s hiperpovezavo se je primerljivo enostavno izogniti, in obstaja en preprost korak: na osebnem računalniku ali namizju s kazalcem miške nad sumljivo povezavo, preden kliknete nanjo. S tem boste v oknu spletnega brskalnika prikazali dejanski URL hiperpovezave.

6 pogoste prevare Paypal in kako se jim izogniti

V mobilni napravi dolgo pritisnite na povezavo, da razkrijete URL, ki vam ga dejansko pošilja.

Če gre za hiperpovezavo drugje kot navedeni cilj ali očitno ni povezava do PayPala, ne kliknite nanj.

5. Lažne dobrodelne ustanove in priložnosti za naložbe

Goljufi se ponavadi osredotočajo na to, da poskušajo odigrati čustva vsake žrtve. V nekaterih primerih lahko to vključuje občutke usmiljenja ali pohlepa. Vsak žrtev lahko povzroči, da bodo nekatere žrtve šle naravnost v prevare PayPal, ne da bi upoštevale posledice.

Po tragediji se občasno pojavljajo lažne dobrodelne ustanove ali ko prevaranti dobijo dovolj informacij o žrtvi, da jih poskušajo ciljati s ponarejeno dobrodelno prevaro. V teh situacijah ima ponarejena dobrodelna organizacija spletno mesto ali preprosto pošlje podatke po spletu in zahteva plačilo prek PayPala ali drugih sredstev.

Medtem lažne naložbene priložnosti, podobne 419 ali nigerijskim prevaram v slogu princa, skušajo potencialne žrtve prepričati, da na videz majhna naložba lahko prinese veliko nagrado.

Kako se izogniti lažnim dobrodelnim organizacijam in naložbenim priložnostim

Se spomnite starega izraza "predobro, da bi bilo resnično"? To bo vedno veljalo za naložbene priložnosti. Vsak, ki obljublja visoko nagrado za na videz malo naložbe, bi moral sprožiti vaše alarme.

Če prejmete sumljivo, "predobro, da bi bilo resnično" naložbeno priložnost, ki vas prosi, da pošljete PayPal plačilo, naredite naslednje:

 • Za iskanje podjetja uporabite BBB (Better Business Bureau). Slabe ocene ali neobstoječa družba so rdeča zastava.
 • Če ne morete najti podjetja prek BBB, ga poiščite v osnovnem Googlu po imenu in poiščite forume ali druge lokacije, o katerih se pogovarja. Pomanjkanje informacij je tudi rdeča zastava, in seveda bi morali biti negativni podatki vaš znak, da niso zanesljive naložbene priložnosti

Za dobrodelne organizacije PayPal priporoča uporabo enega od naslednjih spletnih mest:

 • http://www.charitynavigator.org
 • http://www.bbb.org/us/charity
 • http://www.charitywatch.org/

Upoštevajte, da kakršna koli dobrodelna organizacija, za katero ne morete preveriti obstoja s katero koli od teh možnosti, verjetno ni resnična dobrodelnost. Dobrodelne organizacije morajo biti registrirane pri vladi, tako da, če ne najdete informacij o tem, je najbolje, da se izogibate donaciji denarja. Verjetno je, da bo veliko uradnih in zaupanja vrednih dobrodelnih organizacij zbiralo denar za isti namen.

6. Prevara o preplačilu in prekrivana prevara računa PayPal)

To je prevara, ki bi jo morali skrbeti prodajalci PayPala. Prevara o preplačilu deluje tako:

 • Izdelek ali storitev prodajate posamezniku ali podjetju
 • Kupec pošlje plačilo, vendar pošlje preveč
 • Kupec nato od vas zahteva, da jim vrnete razliko, pogosto pa zahteva, da denar vrnete na drug račun

To se zdi dovolj neškodljivo, vendar je verjetno, da je kupec prevarant, ki vas poskuša prisiliti, da jim plačate denar z ukradenega plačilnega računa. Mogoče je kupec uporabil ukradeno kreditno kartico ali druge bančne podatke za lažni nakup in nato od vas zahteval, da mu vrnete del tega denarja. V tem primeru kupec ne samo, da dobi izdelek ali storitev, pridobljeno na nezakonit način, ampak dobi tudi del tega denarja, ki je nakazan na drug račun, ki ga pozneje verjetno ne bo mogoče slediti.

Tu je glavna težava prodajalcev: Če imetnik stvarnega računa poroča o goljufivi dejavnosti, lahko PayPal prekliče prejeto plačilo in vrne denar zakonitemu lastniku. Če se to zgodi, ne bo več denarja in izdelka, ki ste ga prodali.

Druga podvrsta tega je hakirana prevara računa. Kupec v tem primeru plačuje z računom PayPal, ki je bil vdrl. Kupec prejme artikel, vendar boste morda prisiljeni vrniti plačilo dejanskemu imetniku računa. V tem primeru boste izgubili tako izdelek kot denar, ki ste ga plačali.

Kako se izogniti prevaram s preplačilom

Legitimni kupci redko preplačajo, tako da če prejmete preplačilo, je verjetno prevara. Če se to zgodi, namesto, da bi denar vrnili, naročilo prekličite v celoti in pošiljke ne pošljite. Poleg tega nikoli ne vrnite plačila na račun, ki ni drugačen od tistega, ki je prvotno opravil plačilo.

Kako se izogniti hakiranim prevaram računov

Skoraj nemogoče je ugotoviti, kdaj je kupec ukradel račun. Prav tako lahko le malo storite, da to preprečite ali se izognete tej situaciji. Neskladje v podatkih o računu kupca in pri dobavi izdelkov je normalno.

Vaša najboljša možnost je, da se obrnete neposredno na PayPal. PayPal nudi zaščito pred goljufijami trgovcev za vse prodajalce, ki uporabljajo PayPal. Če menite, da je neskladje med podatki o plačilnem računu in zahtevani naslov za dostavo videti sumljivo, se obrnite na PayPal. Podjetje bo preučilo težavo in se obrnilo na kupca, da preveri podatke. Najbolje je tudi, da odložite pošiljke, dokler težava ni odpravljena.

Prav tako se boste morda želeli obrniti neposredno na kupca prek e-poštnega naslova, povezanega z računom PayPal, da boste lažje preverili ujemanje računa in kupca..

PayPal ponuja tudi nasvete in informacije o drugih vrstah prevar in kako se jim izogniti, tukaj in tukaj.

Morda vam bo všeč tudi zaščita pred krajo identiteteFalse identiteta, zvezni zločin: kraja identitete in preprečevanje predpostavke Zaščita pred krajo identiteteKako prijaviti prevare pri prevari identiteteI prevare kraje identitete: Kako jih opaziti in se jim izogniti.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

41 − = 40

map